ترخیص کالا

ترخیص کالا از گمرک
فهرست مطالب نمایش

یکی از مراحل مهم در زمان واردات کالا، ترخیص کالا است، ترخیص کالا مراحل متعدد و مختلفی دارد و در فرایند واردات موضوع مهمی به شمار می‌رود. مراحل ترخیص کالا از گمرک براساس قانون و مقررات هر کشور متفاوت هستند و سلسله مراتب مختلفی دارد، اگر شما در حوزه حمل و نقل کالا فعال هستید، نیاز است تا درباره مراحل ترخیص کالا از گمرک اطلاعات کافی داشته باشید تا در زمان ترخیص کالا دچار مشکل نشوید، شناخت قوانین در حوزه ترخیص کالا به شما به عنوان تاجر کمک می‌کند تا بتوانید با شناخت کافی و به راحتی اقلام خود را به کشور‌های مختلف صادر کنید.

عدم آگاهی لازم از مراحل ترخیص کالا می‌تواند زیان و ضرر بالایی برای شما به همراه داشته باشد و اعتبار شما را در عرصه‌ی صادرات و واردات زیر سوال ببرد. در این مقاله قصد داریم تا ترخیص کالا و مراحل آن را برای شناخت بیشتر و آشنایی شما با قوانین این حوزه بررسی کنیم.

پس از خرید کالا از فروشنده معتبر و انتقال کالا به مرز‌های ایران با انواع روش‌های حمل و نقل کالا زمانی که کالا‌ها به مرز ایران رسیدند نوبت به ترخیص کالا‌ها از مرز و ورود آن‌ها به بازار می‌رسد. ترخیص کالا یکی از‌بخش های مهم در فرایند تجارت کالا به شمار می‌رود و در هر کشوری اهمیت زیادی دارد به همین دلیل اغلب توسط افراد متخصص و حرفه‌ای انجام می‌شود تا این فرایند در زمان مناسب و بدون بروز مشکل پیش برود. برای ترخیص کالا باید هزینه‌هایی به صورت خاص و هزینه‌هایی نیز به صورت کلی برای تجارت پرداخت شوند که این هزینه‌ها براساس اسناد و مدارک ارائه شده به گمرک تعیین می‌شوند. به همین دلیل است که گفته می‌شود شما باید اسناد و مدارک خود را پیش از رسیدن کالا‌ها به گمرک جمع‌آوری کنید و در زمان مناسب به گمرک ارائه دهید.

ترخیص کالا به صورت کلی با توجه به حساسیت‌هایی که در این مسیر وجود دارد معمولا توسط ترخیص کاران خصوصی یا ترخیص کاران دولتی گمرک انجام می‌شود تا کالا‌ها بدون جریمه و مشکل از گمرک ترخیص شوند. اگر شما هم تجربه کافی در این زمینه ندارید پیشنهاد می‌کنیم تا فرایند ترخیص کالای خود از گمرک را به ترخیص کاران حرفه‌ای گمرک بسپارید.

ترخیص کالا از گمرک  یک فرایند در تمامی گمرک‌های ایران است که توسط صاحب کالا یا نمایندهٔ قانونی صاحب کالا (بند ب ماده ۱ قانون امور گمرکی مصوب سال ۱۳۹۰ مجلس شورای اسلامی) در گمرک برای صادرات یا واردات کالا انجام می‌شود. در طی این فرایند کالا با انجام تشریفات گمرکی مربوط از اماکن گمرکی خارج می‌شود. فرایند ترخیص کالا عبارت است از تهیه آماده‌سازی و ثبت اسناد و مدارک به صورت فیزیکی یا الکترونیک و محاسبه هزینه‌ها مانند مالیات، سود بازرگانی و حقوق گمرکی و دیگر تسهیلات ارائه شده به واردکنندگان و صادرکنندگان کالا.

 

ترخیص کالا چیست؟

ترخیص کالا به معنی انجام مراحل اداری و قانونی برای صادرات یا واردات کالا است، در فرایند ترخیص کالا اطلاعات مورد نیاز در ارتباط با کالا شامل مقدار، ارزش، نوع و منشا کالا به همراه مدارک لازم جمع‌آوری و به اداره گمرک ارائه می‌شوند.

پس از این مرحله گمرک با بررسی مدارک و تائید اعتبار و صحت اطلاعات ارائه شده، تامین امنیت ملی و حفظ منافع ملی را نیز بررسی می‌کند و پس از تائید نهایی کالا به دست فروشنده یا خریدار تحویل داده می‌شود. ترخیص کالا در حمل و نقل هوایی، ریلی، دریایی و جاده‌ای از جمله مراحل پایانی حمل و نقل است.

یکی از مواردی که در گمرکات کشور به صورت متداول انجام می‌شود، ترخیص کالا از گمرک است که این امر توسط صاحب کالا یا نماینده قانونی او براساس بند ب ماده ۱ قانون امور گمرکی مصوب سال ۱۳۹۰ مجلس شورای اسلامی در گمرک برای صادرات یا واردات کالا انجام می‌شود و در طی آن کالا با انجام امور گمرکی مربوطه از اماکن گمرک خارج و در واقع کالا به صورت قانونی ترخیص می‌شود. فرایند ترخیص کالا شامل تهیه و آماده‌سازی برای ثبت اسناد و مدارک به صورت الکترونیکی و یا فیزیکی و در نهایت محاسبه هزینه‌های مربوط به ترخیص کالا از جمله هزینه مالیات حقوق گمرکی در کنار سود بازرگانی می‌شود.

 

ترخیص کالا فرایندی زمان بر و طولانی است، برای ترخیص کالا اگر کالا به صورت زمینی و یا دریایی وارد ایران شده باشد پروسه ترخیص با ترخیص کالا به صورت هوایی متفاوت است. معمولا ترخیص کالا توسط ترخیص کاران متخصص و خبره در این حوزه به صورت تخصصی انجام می‌شود. این افراد براساس مهارت و دانشی که در اختیار دارند می‌توانند فرایند ترخیص کالا را در مدت زمان کوتاهی و بدون بروز مشکلی پیش ببرند. شما باید برای ترخیص کالاهای خود از هر گمرک، خود به صورت شخصی پیش قدم شوید یا اینکه فردی را به عنوان نماینده خود برای ترخیص کالا استخدام کنید. این فرد به عنوان نماینده شما ترخیص کالا از گمرک ایران را پیگیری می‌کند و شما می‌توانید به سایر امور تجارت خود بپردازید.

مراحل ترخیص کالا دو دسته هستند: مراحل عمومی و مراحل تخصصی که براساس نوع خاص کالا متفاوت هستند. در مراحل عمومی معمولا اسناد و مدارک توسط شما یا نماینده شما برای بررسی به گمرک ارائه می‌شوند. در مراحل تخصصی نیز بسته به نوع کالا ممکن است روی کالا آزمایش خاصی و یا تست تخصصی انجام شود. این امر معمولا بر روی محصولات پزشکی و خوراکی انجام می‌شود. به شما پیشنهاد می‌کنیم پیش از واردات کالا حتما اسناد و مدارک مورد نظر را از مراجع مربوطه در ایران دریافت کنید و سپس برای واردات اقدام کنید تا دچار مشکل نشوید.

 

به کلیه مراحل و فرایندهایی که برای آزادسازی کالاها از گمرک انجام می‌شوند، ترخیص کالا گفته می‌شود. برهمین اساس صاحب کالا یا نماینده قانونی او پس از تهیه و آماده‌سازی اسنادی که ارائه آن به گمرک برای ترخیص کالا الزامی هستند، مشخصات کالاهایی که برای واردات یا صادرات به انبار تحت نظارت گمرک ارسال می‌شوند را به گمرک مرتبط اظهار می‌کنند. این اظهارنامه معمولا بصورت الکترونیکی و یا فیزیکی صادر می‌شود. صاحب کالا یا نماینده قانونی وی وظیفه دارد، در اظهار خود هزینه‌هایی نظیر “سود بازرگانی و حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده و سایر هزینه‌های متعلقه” را محاسبه کند.

شرکت حمل و نقل بین المللی آریا حمل به عنوان كارگزار حقوقی گمرک ایران از معتبرترین ترين و تخصصی‌ترین کارگزاران حقوقی دارنده پروانه فعالیت از گمرک ایران می‌باشد. این شرکت به پشتوانه کارشناسان و مدیران مجرب و متخصص خود قادر است خدمات گمرکی و ترخیص کالا را از گمرک‌های کشور را در کم‌ترین زمان برای شما به انجام برسانند.

محاسبات اظهارنامه برای ترخیص کالا از گمرک باید با در نظر گرفتن ارزش خرید کالا و منبع تعرفه گمرگی و سایر قوانین و مقررات و تسهیلات ارائه شده توسط دولت به واردکنندگان و صادر کنندگان کالا انجام شود. هر نوع اشتباه و خطا در این قسمت می‌تواند جریمه و هزینه‌های  اضافی را برای صاحب کالا در پی داشته باشد که در اغلب موارد جبران این هزینه‌ها بسیار سخت است.

در اغلب کشورهای دنیا  کارگزاران گمرک و حق العمل کاران، به عنوان متخصصین این صنعت به امر ترخیص کردن کالا می‌پردازند. وارد کنندگان، صادر کنندگان و تولیدکنندگان و تجار مستقل به طور عمده کارفرمایان کارگزاران گمرکی هستند و کشور ایران هم از این قاعده مستثنی نیست.

 

ترخیص کالا از گمرک

پس از رسیدن محمولات توسط وسیله حمل‌کننده کالا به گمرک، کالا در انبارهای گمرک انبار می‌شود، با ارسال اسناد توسط فروشنده و دریافت اسناد توسط خریدار امکان دریافت قبض انبار و ترخیصیه کالا از شرکت حمل‌کننده توسط ترخیص کار به عنوان نماینده صاحب کالا فراهم می‌شود و شما می‌توایند برای ترخیص کالا خود اقدام کنید. پیش از حضور در گمرک شما باید تشریفات قبل از اظهار را انجام دهید وپس از ورود اطلاعات به سامانه گمرک از طریق درگاه اینترنتی ترخیص کار به همراه اسناد کامل و وکالت نامه قانونی در گمرک حاضر می‌شود و از اینم رحله به بعد است که تشریفات گمرکی شکل می‌گیرند. نوع تشریفات گمرکی با توجه به اهداف واردات کالا و صادرات کالا و نوع روش ترخیص گمرکی کالا متفاوت هستند.

 

خروج کالا از گمرک

خدمات تخصصی در زمینه خروج کالای گمرکیاز گمرک به شرح زیر هستند:

انجام کلیه تشریفات گمرکی و ترخیص کالاهای صادراتی و وارداتی از تمامی گمرکات کشور.

انجام تشریفات ترخیص کالا و سایر رویه‌های گمرکی همانند ورود موقت، خروج موقت، مرجوعی متروکه.

مشاوره گمرکی به بازرگانان و تولید کننده‌ها به منظور ارائه راهکارهایی در جهت کاهش هزینه‌های تمام شده کالا.

اخذ مجوز ثبت سفارش یا رویه‌های بانکی، غیر بانکی و در مقابل صادرات و واردات بدون انتقال ارز.

محاسبه هزینه‌های نهایی ترخیص با تعیین تعرفه گمرکی و ارزش گمرکی برای کلیه کالاها.

اخذ معافیت حقوق ورودی و تسهیلات ماده 121 قانون امور گمرکی مختص تولید کننده‌ها از صنایع و معادن.

امکان ارائه ضمانت‌نامه گمرکی به‌جای پرداخت حقوق ورودی.

پیگیری و اخذ تخصیص ارز از بانک مرکزی و همچنین انجام حواله ارز و گشایش اعتبار اسنادی.

شرکت در کمیسیون‌های حل اختلاف گمرکی برای دفاع از پرونده‌های اختلافی با گمرک ایران.

ترخیص کالاهای فساد پذیر و یخچالی بصورت حمل یکسره.

اخذ گواهی بازرسی کالا (COI) – (IC) و تایید استاندارد کالاهای مشمول استاندارد اجباری.

بیمه کالا در مبدا برای کلیه کالاهای وارداتی و صادراتی.

ارائه کلیه مدارک و رسیدهای پرداختی جهت اعمال در اسناد مالیاتی مشتریان و همچنین صدور فاکتور رسمی مورد تایید سازمان امور مالیاتی جهت ترخیص کالا.

سایر خدمات از قبیل ترخیص کالای نمایشگاهی، ترخیص پته گمرکی و …

 

اهمیت آشنایی با مراحل ترخیص کالا

آشنایی با مراحل ترخیص کالا از گمرک برای واردکنندگان و صادرکنندگان اهمیت بسیار زیادی دارد. این آگاهی به آنها کمک می‌کند تا فرآیند واردات و صادرات کالاهای خود را به‌صورت سریع‌تر و کارآمدتر انجام دهند و از مشکلات و هزینه‌های اضافی جلوگیری کنند. در زیر به برخی از دلایل اصلی اهمیت آشنایی با مراحل ترخیص کالا اشاره شده است:

1. کاهش زمان ترخیص کالا

آشنایی با مراحل و مقررات گمرکی به شما این امکان را می‌دهد که تمامی مدارک و مستندات مورد نیاز را به‌صورت کامل و صحیح تهیه و ارائه دهید. این امر باعث کاهش زمان ترخیص کالا و تحویل سریع‌تر آن به مقصد می‌شود.

2. کاهش هزینه‌ها

اطلاع از فرآیندهای گمرکی و مستندات مورد نیاز می‌تواند به جلوگیری از هزینه‌های اضافی مانند جریمه‌ها، هزینه‌های نگهداری در انبار گمرک و هزینه‌های اضافی ناشی از تأخیر در ترخیص کمک کند. همچنین می‌توانید از تخفیف‌ها و مزایای قانونی بهره‌مند شوید.

3. رعایت قوانین و مقررات

آشنایی با قوانین و مقررات گمرکی به شما کمک می‌کند تا از مشکلات قانونی جلوگیری کنید. عدم رعایت مقررات ممکن است منجر به جریمه‌ها، توقیف کالا و حتی ممنوعیت واردات یا صادرات شود.

4. بهبود برنامه‌ریزی و مدیریت زنجیره تأمین

آشنایی با فرآیندهای ترخیص کالا به شما کمک می‌کند تا برنامه‌ریزی بهتری برای واردات و صادرات داشته باشید و مدیریت زنجیره تأمین خود را بهبود بخشید. این امر می‌تواند به بهبود عملکرد کلی کسب‌وکار شما منجر شود.

5. بهبود روابط تجاری

آشنایی با مراحل ترخیص کالا و انجام صحیح آن می‌تواند به بهبود روابط تجاری شما با شرکای تجاری و مشتریان کمک کند. تحویل به‌موقع کالاها و رعایت قوانین و مقررات نشان‌دهنده حرفه‌ای بودن شماست و اعتماد شرکای تجاری را افزایش می‌دهد.

6. کاهش ریسک‌ها

آشنایی با مراحل ترخیص کالا به شما کمک می‌کند تا ریسک‌های مرتبط با واردات و صادرات کالاها را کاهش دهید. این شامل ریسک‌های مالی، قانونی و تجاری می‌شود که می‌تواند تأثیرات منفی بر کسب‌وکار شما داشته باشد.

7. بهره‌مندی از تسهیلات گمرکی

آشنایی با مراحل ترخیص کالا و قوانین مربوطه می‌تواند به شما امکان بهره‌مندی از تسهیلات گمرکی مانند ترخیص سریع، کاهش تعرفه‌ها و معافیت‌های مالیاتی را بدهد. این تسهیلات می‌تواند هزینه‌ها و زمان ترخیص کالا را به‌طور قابل توجهی کاهش دهد.

8. افزایش شفافیت در فرآیندها

آشنایی با مراحل ترخیص کالا باعث افزایش شفافیت در فرآیندهای واردات و صادرات می‌شود. این شفافیت به شما کمک می‌کند تا از تمامی جزئیات و هزینه‌های مرتبط با ترخیص کالا آگاه باشید و از هرگونه ابهام و سوءتفاهم جلوگیری کنید.

آشنایی با مراحل ترخیص کالا از گمرک اهمیت زیادی دارد و می‌تواند به کاهش هزینه‌ها، زمان ترخیص، ریسک‌ها و بهبود مدیریت زنجیره تأمین کمک کند. این آگاهی به شما امکان می‌دهد تا فرآیند واردات و صادرات خود را به‌صورت بهینه‌تر و کارآمدتر انجام دهید و از مشکلات و هزینه‌های اضافی جلوگیری کنید. با رعایت قوانین و مقررات گمرکی و بهره‌مندی از تسهیلات موجود، می‌توانید کسب‌وکار خود را به‌صورت پایدار و موفق پیش ببرید.

 

مراحل ترخیص کالا

هر تاجر یا شرکت بازرگانی که تمایل دارد در حوزه تجارت بین‌الملل به موفقیت برسد باید در کنار مفهوم ترانزیت کالا با مراحل ترخیص کالا از گمرک نیز به عنوان یکی از مراحل مهم و جدی در صادرات و واردات کالا آشنا باشد، تا کالاهای مد نظر در زمان مناسب و به بهترین شیوه ممکن به مقصد مورد نظر ارسال شوند. ترخیص کالا از گمرک شامل مراحل زیر می‌شود:

دریافت پکینگ و پرفورما لیست

بیمه کردن کالا‌ها

دریافت مجوز ثبت سفارش بازرگانی

دریافت و تشکیل پرونده برای تخصیص حواله بانکی و ارزی

دریافت سند‌های مربوط به حمل از شرکت‌های حمل و نقل

هماهنگی برای بازرسی‌های لازم کالا در مقصد و مبدا

برقراری ارتباط با شرکت فعال در حوزه حمل و نقل بین‌المللی

دریافت سند‌های مربوط از شرکت حمل و نقل

تکمیل سند‌ها و تشکیل پرونده

تنظیم پیش نویس دور اظهاری

بررسی پیش نویس و تایید آن توسط کارشناسان فنی گمرک دور اظهاری

ترخیص کالا از گمرک
ترخیص کالا از گمرک

رویه‌های گمرکی ترخیص کالا

رویه‌های گمرکی ترخیص کالا شامل مجموعه‌ای از مراحل و فرایندهاست که واردکنندگان و صادرکنندگان باید طی کنند تا کالاهای خود را از گمرک ترخیص کنند. این رویه‌ها به منظور تضمین رعایت قوانین و مقررات گمرکی و پرداخت صحیح حقوق و عوارض گمرکی طراحی شده‌اند. در ادامه به مهم‌ترین مراحل و رویه‌های گمرکی ترخیص کالا اشاره می‌شود:

1. ثبت سفارش
اولین مرحله در فرآیند ترخیص کالا، ثبت سفارش در سامانه‌های مرتبط (مانند سامانه ثبت سفارش وزارت صنعت، معدن و تجارت در ایران) است. این مرحله شامل وارد کردن اطلاعات مربوط به کالا، کشور مبدأ، و مشخصات تجاری می‌باشد.

2. تهیه و ارائه مدارک لازم
مدارک مورد نیاز برای ترخیص کالا شامل فاکتور فروش، بارنامه، لیست بسته‌بندی، گواهی مبدأ، بیمه‌نامه و سایر مدارک مرتبط است. این مدارک باید به دقت تهیه و به گمرک ارائه شوند.

3. اظهارنامه گمرکی
اظهارنامه گمرکی یک سند رسمی است که توسط واردکننده یا نماینده او تکمیل و به گمرک ارائه می‌شود. این سند شامل اطلاعات دقیق درباره کالا، ارزش آن، تعرفه‌های گمرکی و مالیات‌های مرتبط می‌باشد.

4. بررسی و ارزیابی کالا
پس از ارائه اظهارنامه، گمرک بررسی و ارزیابی دقیق کالا را آغاز می‌کند. این شامل بررسی مدارک، بازدید فیزیکی از کالا و ارزیابی ارزش و تعرفه‌های گمرکی می‌شود. ممکن است برخی از کالاها نیاز به بازرسی تخصصی داشته باشند.

5. پرداخت حقوق و عوارض گمرکی
پس از ارزیابی، واردکننده باید حقوق و عوارض گمرکی تعیین‌شده را پرداخت کند. این مبلغ شامل تعرفه‌های گمرکی، مالیات‌ها و سایر هزینه‌های مرتبط است. پرداخت این مبلغ باید به صورت الکترونیکی یا از طریق بانک‌های معتبر انجام شود.

6. ترخیص کالا
پس از پرداخت حقوق و عوارض گمرکی، گمرک مجوز ترخیص کالا را صادر می‌کند. این مجوز به واردکننده اجازه می‌دهد تا کالاهای خود را از گمرک خارج و به مقصد نهایی تحویل دهد.

7. حمل و نقل و تحویل نهایی
در این مرحله، کالاها به وسیله حمل و نقل مناسب (زمینی، دریایی یا هوایی) به مقصد نهایی تحویل داده می‌شوند. واردکننده باید مطمئن شود که تمامی مراحل حمل و نقل به درستی انجام شده و کالاها به سلامت به مقصد رسیده‌اند.

8. بایگانی و مستندسازی
نگهداری از تمامی مدارک و مستندات مربوط به فرآیند ترخیص کالا برای مدت معینی (معمولاً چند سال) الزامی است. این مدارک شامل فاکتور فروش، بارنامه، اظهارنامه گمرکی و سایر مدارک مرتبط می‌باشد.

9. کنترل پس از ترخیص
گمرک ممکن است پس از ترخیص کالا، بازرسی‌های اضافی و کنترل‌های پس از ترخیص را انجام دهد تا از صحت اطلاعات و رعایت مقررات اطمینان حاصل کند. این بازرسی‌ها می‌توانند شامل بررسی مجدد مدارک، بازرسی فیزیکی و یا مطالبه توضیحات بیشتر از واردکننده باشند.

10. حل اختلافات و مشکلات
در صورت بروز اختلافات یا مشکلات در فرآیند ترخیص کالا، واردکننده می‌تواند از طریق مراجعات قانونی و مراجع حل اختلاف اقدام کند. این مراجع می‌توانند شامل دادگاه‌ها، کمیته‌های حل اختلاف گمرکی و یا مراجع ذی‌صلاح دیگر باشند.

آشنایی با رویه‌های گمرکی ترخیص کالا و رعایت دقیق آن‌ها به واردکنندگان و صادرکنندگان کمک می‌کند تا فرآیند واردات و صادرات خود را به‌صورت کارآمد و بدون مشکل انجام دهند. رعایت مقررات گمرکی، تهیه و ارائه مدارک مورد نیاز، پرداخت صحیح حقوق و عوارض گمرکی و مستندسازی صحیح از مهم‌ترین نکات در این فرآیند هستند. با آگاهی و دقت در این مراحل، می‌توان از تأخیرات، هزینه‌های اضافی و مشکلات قانونی جلوگیری کرد.

 

انواع روش‌های ترخیص کالا

ترخیص کالا از گمرک به روش‌های مختلفی انجام می‌شود که هر یک از این روش‌ها بسته به نوع کالا، شرایط واردات و قوانین گمرکی کشور ممکن است متفاوت باشد. در زیر به معرفی و توضیح انواع روش‌های ترخیص کالا پرداخته شده است:

1. ترخیص قطعی (Definitive Clearance)
در این روش، کالا به‌طور کامل از گمرک ترخیص می‌شود و واردکننده موظف است کلیه حقوق و عوارض گمرکی مربوطه را پرداخت کند. این روش برای کالاهایی که برای استفاده دائمی وارد کشور می‌شوند، به‌کار می‌رود.

2. ترخیص موقت (Temporary Clearance)
ترخیص موقت برای کالاهایی استفاده می‌شود که به‌طور موقت وارد کشور می‌شوند و پس از مدتی به کشور مبدأ یا کشور دیگری بازگردانده می‌شوند. این روش معمولاً برای کالاهایی مانند تجهیزات نمایشگاهی، ابزارهای کاری و تجهیزات پیمانکاری به‌کار می‌رود.

3. ترخیص برای صادرات مجدد (Re-Export Clearance)
این روش برای کالاهایی استفاده می‌شود که وارد کشور می‌شوند و بدون استفاده یا تغییر عمده، به کشور دیگری صادر می‌شوند. در این روش ممکن است تخفیف‌ها یا معافیت‌هایی از عوارض گمرکی برای کالاهای صادراتی اعمال شود.

4. ترخیص در منطقه آزاد تجاری (Free Zone Clearance)
این روش برای کالاهایی است که وارد مناطق آزاد تجاری یا مناطق ویژه اقتصادی می‌شوند. کالاهایی که وارد این مناطق می‌شوند ممکن است از پرداخت حقوق و عوارض گمرکی معاف باشند و می‌توانند تحت شرایط خاصی به‌صورت موقت یا دائمی در این مناطق نگهداری یا تولید شوند.

5. ترخیص برای پردازش یا تولید (Processing or Manufacturing Clearance)
این روش برای کالاهایی است که وارد کشور می‌شوند تا پردازش یا تولید شوند و سپس به‌عنوان محصول نهایی صادر شوند. در این حالت، ممکن است تخفیف‌ها یا معافیت‌هایی از عوارض گمرکی برای مواد اولیه و قطعات وارداتی اعمال شود.

6. ترخیص اضطراری (Emergency Clearance)
این روش برای کالاهایی است که نیاز به ترخیص سریع دارند، مانند کالاهای پزشکی، اقلام امدادی و تجهیزات ضروری در مواقع بحران. در این روش، فرآیندهای گمرکی به‌طور سریع‌تر انجام می‌شود تا کالا به‌سرعت ترخیص و مورد استفاده قرار گیرد.

7. ترخیص با ضمانت‌نامه بانکی (Clearance with Bank Guarantee)
در این روش، واردکننده می‌تواند کالاهای خود را با ارائه ضمانت‌نامه بانکی ترخیص کند و پرداخت حقوق و عوارض گمرکی را به زمان دیگری موکول کند. این روش معمولاً برای واردکنندگان بزرگ یا برای کالاهایی با ارزش بالا استفاده می‌شود.

8. ترخیص مشروط (Conditional Clearance)
در این روش، کالا تحت شرایط خاصی ترخیص می‌شود. مثلاً ممکن است ترخیص کالا مشروط به ارائه مدارک خاصی در آینده، پرداخت‌های اقساطی یا رعایت شرایط و مقررات خاصی باشد.

9. ترخیص کالاهای معاف (Exempted Clearance)
این روش برای کالاهایی است که به‌دلیل قوانین و مقررات خاصی از پرداخت حقوق و عوارض گمرکی معاف هستند، مانند کمک‌های بشردوستانه، تجهیزات علمی و آموزشی و کالاهای دولتی.

آشنایی با انواع روش‌های ترخیص کالا به واردکنندگان و صادرکنندگان کمک می‌کند تا بهترین و مناسب‌ترین روش را بر اساس شرایط و نیازهای خود انتخاب کنند. هر یک از این روش‌ها دارای مقررات و مستندات خاصی است که باید به‌دقت رعایت شود تا فرآیند ترخیص کالا به‌صورت روان و بدون مشکل انجام شود.

 

ترخیص کالا در ایران

ترخیص کالا در ایران به معنی آماده‌سازی و ارائه اسناد و مدارک از جمله مجوزهای لازم برای ترخیص کالا است از جمله مجوزها می‌توان به مجوزهای گرفته شده از سازمان استاندارد، وزارت بهداشت، وزارت ارشاد و کانون پرورش فکری کودکان، سازمان انرژی اتمی، وزارت ارتباطات و مخابرات، مبارزه با مواد مخدر قرنطینه مرزی و قرنطینه نباتی و هر مجوز الزامی دیگری اشاره کرد. در کنار این مجوزها شما باید مجوزهای لازم را از وزارت راه که به کلیه کالاهایی که با ناوگان غیر ایرانی به حمل و نقل آنها مبادرت می‌کنید نیز دریافت کنید که این موارد شامل پرداخت هزینه ۱۰ درصد کرایه حمل کالا است و مبنای محاسبه مالیات وزارت راه طبق سیستم است.

ترخیص کالا همچنین شامل ارسال کالا و نیز حمل کالا به مقصد نهایی درون خاک ایران نیز می‌شود. اغلب ترخیص‌کاران در حوزه‌هایی چون صنایع فلزی و شیمیایی و نیز ماشین آلات و مواد اولیه از این روش ترخیص کالا استفاده می‌کنند. ترخیص‌کاران معمولاً در گمرک‌های بنادر و یا فرودگاه‌ها یا مناطق آزاد مستقر و متمرکز هستند.

 

ارزش کالای ورودی وارداتی

به صورت کلی ارزش گمرکی کالاهای ورودی به ایران در همه موارد برابر است با ارزش بهای خرید کالا در کشور مبدا به اضافه هزینه بیمه و حمل و نقل  بین‌المللی کالا در کنار سایر هزینه‌هایی که ممکن است به کالا تا ورود به اولین دفتر گمرکی تعلق گیرد. تمامی این هزینه‌ها از روی بارنامه یا سایر اسناد تسلیمی صاحب کالا تعیین می‌شوند و در نهایت براساس برابری نرخ ارز اعلام می‌شوند.

ترخیص کالا از دبی
ترخیص کالا از دبی

نکات مهم در ارتباط با ترخیص کالا

ترخیص کالا از گمرک وابسته به رعایت قوانین و مقررات و سلسله مراتب مشخصی است. به همین دلیل شما باید با قوانین و مقررات این حوزه آشنایی کامل داشته باشید تا تمامی مراحل ترخیص کالا از گمرک براساس قوانین و مقررات انجام شود. در بین این موارد نکات کلیدی و مهمی وجود دارند که سبب می‌شوند سرعت ترخیص کالا از گمرک بیشتر شود و محموله مورد نظر شما در مدت زمان کمتری به مقصد برسد.

قبل از هر چیز باید بدانید که در  زمان انجام فرایند ترخیص کالا از گمرک باید مجوز‌های لازم را داشته باشید، به این معنی که در کنار مراحل حمل کالا از گمرک و تهیه مدارک و اسناد مورد نیاز باید مجوز‌هایی که نشان می‌دهند بار شما به صورت قانونی وارد شده است نیز دریافت کرده باشید. این مجوز‌ها باید توسط سازمان‌های مربوطه تائید شده باشند، در صورت وجود این مجوز‌ها سرعت انتقال و حمل کالای شما افزایش پیدا می‌کند.

به عنوان نمونه یکی از مجوز‌های مهم، کارت بازرگانی است، این کارت توسط سازمان گمرک کشور صادر می‌گردد و نشان می‌دهد فعالیت تجاری  شما مورد تایید سازمان‌های نظارتی کشور است، در واقع این کارت بیان می‌کند که تمامی فعالیت‌های بازرگانی شما قانونی هستند و مشکلی ندارند.

نکته مهم دیگر در حوزه ترخیص کالا از گمرک، تعیین ارزش کالای ترخیصی است، توجه داشته باشید که این قیمت‌گذاری در هر کشور با معیار‌های متفاوتی انجام می‌شود. در نتیجه، ارزش‌ گذاری کالا ممکن است درکشور‌های مختلف متفاوت باشد. به همین دلیل گفته می‌شود که پیش از فرایند ترخیص کالا از گمرک، ارزش کالای ترخیصی باید توسط ترخیص کار گمرک یا یک متخصص با تجربه به شکل دقیق بررسی شود.

 

خدمات ترخیص کالا از گمرک

پس از اینکه محموله مورد نظر شما به گمرک کشور مقصد رسید، کالا در انبار نگهداری می‌شود و شما باید در این مرحله با ارائه اسناد و مدارک فروشنده و نیز دریافت قبض انبار و ترخیصیه کالای خود را ترخیص کنید که این کار می‌تواند شخصاً از طرف شما یا توسط ترخیص کار که نماینده قانونی شما است انجام شود. مراحل ترخیص کالا براساس نوع کالایی که شما انتخاب می‌کنید، متفاوت هستند. به عنوان مثال برای کالاهایی که جنبه پزشکی و دارویی دارند نیاز است تا از کالا نمونه‌برداری و سلامت آنها تضمین شود سپس شما اجازه دارید تا کالای خود را از گمرک ترخیص و آن را به بازار عرضه کنید.

ترخیص کالا از گمرک فرایند آسانی نیست و نیاز به دقت، دانش و مهارت دارد، مراحل و فرایند ترخیص کالا براساس قوانین داخلی هر کشور و قوانین بین‌المللی تعیین می‌شود. اگر به تازگی وارد دنیای تجارت شده‌اید و سابقه لازم برای انجام فرایند‌های مربوط به ترخیص کالا را ندارید بهتر است حتما مراحل اصلی ترخیص کالا از گمرک را بدانید و با آن‌ها آشنا باشید این مراحل عبارتند از:

تکمیل اسناد و مدارک مورد نیاز ترخیص کالا

اسناد نقش مهمی در ترخیص کالا از گمرک دارند، این اسناد در واقع معرف تجارت شما و قانونی بودن آن و برای تائید فعالیت تجاری شما بسیار مهم هستند.

مهمترین اسناد و مدارکی که نشان می‌دهند تجارت شما قانونی و مورد تائید سازمان‌های ذیربط هستند عبارتند از:

تصویر کارت بازرگانی

قبض انبار

گواهی مبدا

اظهارنامه واردات

بارنامه ترخیصی

فاکتور خرید

پرفورما یا پیش فاکتور

مجوز ثبت سفارش

بیمه نامه

اعلامیه تامین ارز

لیست عدل‌بندی

پروانه بهره‌برداری برای شرکت‌های تولیدی

مجوزهای قانونی برای ترخیص کالا به همراه وکالت نامه رسمی و پروانه صادراتی

این موارد اصلی‌ترین و مهم‌ترین مدارکی هستند که برای ترخیص کالا از گمرک به آن‌ها نیاز خواهید داشت و باید قبل از ترخیص کالا تهیه و در زمان ترخیص کالا به اداره گمرک ارائه شوند.

ثبت اظهارنامه

پس از اینکه اسناد و مدارک لازم برای ترخیص کالا از گمرک جمع آوری شدند، باید اظهار نامه ثبت شود. اظهارنامه‌های لازم برای ترخیص کالا از گمرک شامل دو فرم اصلی می‌شوند. این فرم‌ها باید توسط ترخیص کار بررسی و تکمیل شوند، پس از اینکه اظهارنامه‌ها تکمیل شدند، باید در دو مرحله احراز هویت و اظهار کالا ثبت شوند.

اظهار کالا

پس از اینکه اسناد و مدارک مربوط و مشخصات کالاهای ترخیصی در سیستم ثبت شدند، باید بررسی شوند، این اظهارنامه‌ها توسط کارشناس گمرک بررسی می‌شوند. در ادامه بررسی‌های گمرکی کوتاژ یا شماره ثبت کالا توسط گمرک ثبت می‌شود و به سایر اسناد و مدارک ضمیمه می‌شود.

شماره کوتاژی که بر روی کالای ترخیصی درج می‌شود، نشان می‌دهد که کالا تحت نظارت قوانین اداری گمرک ترخیص و جا به جا شده است. تمام مراحل حمل و نقل کالای شما در چهارچوب قانون بوده است.

احراز هویت

در این گام باید مالکیت کالاهای ترخیصی برای گمرک به اثبات برسند، به همین دلیل پیش از هر اقدامی برای ترخیص کالا از گمرک، مالکیت کالا توسط اداره گمرک باید بررسی شود. به هر حال گمرک باید مالکیت فردی که اظهارنامه و اسناد به اسم او ثبت شده و تنظیم شده‌اند را شناسایی کند و برای اداره گمرک محرز شود.

آخرین مرحله ترخیص کالا از گمرک

یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین مراحل ترخیص کالا از گمرک پس از اظهارات و ثبت سند‌ها توسط واردکننده کالا، مرحله کنترل گمرکی است. این مرحله آخرین قسمت از فرایند ترخیص کالا از گمرک است.

پس از تکمیل این مرحله، کالای شما مجوز ترخیص از گمرک را دریافت خواهد کرد. کنترل‌های گمرکی به دو بخش تقسیم می‌شود که در ادامه آن‌ها را بررسی خواهیم کرد:

پرداخت و صدور سند ترخیص

پس از انجام مراحل بررسی اظهار نامه‌ها و سند‌ها توسط کارشناسان اداره گمرک و تائید آن‌ها، بازرس اولیه شماره ارزیابی کالا را در اظهارنامه ثبت می‌کند و سند ترخیص کالا را صادر می‌نماید.

بارگیری و خروج کالا از گمرک

پس از اینکه سند ترخیص کالا صادر شد، ترخیص‌کار گمرک باید به صندوق صدور پروانه مراجعه و پروانه خروج کالا از گمرک را دریافت کند. برای این کار نیاز است تا اسناد مربوطه توسط ترخیص کار به دفتر کل انبار‌ها ارائه شوند، در نهایت با ارائه اسناد تایید شده به این قسمت، مالکان کالا می‌توانند کالاهای خود را بارگیری کرده و از گمرک خارج کنند.

مراحل ترخیص کالا
مراحل ترخیص کالا

هزینه ترخیص کالا از گمرک

شرکت‌های فعال درحوزه ترخیص کالا از گمرک با توجه به تخصص و تجربه و نیز تسلطی که به قوانین ترخیص کالا از گمرک دارند، به شما کمک می‌کنند تا بدون مشکل و اشتباه، کالای خود را از گمرک ترخیص کنید. در کنار این مورد همکاری با شرکت‌های ترخیص کالا سبب می‌شود تا در وقت و پول خود برای رفت و آمد به گمرک صرفه‌جویی کنید.

عوامل موثر بر هزینه ترخیص کالا از گمرک

هزینه ترخیص کالا از گمرک می‌تواند تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار گیرد که در ادامه به برخی از مهم‌ترین آن‌ها اشاره شده است:

1. نوع و ارزش کالا

نوع کالا: کالاهای مختلف ممکن است دارای تعرفه‌های گمرکی متفاوتی باشند. برخی کالاها مشمول تعرفه‌های بالاتری هستند و برخی دیگر ممکن است معاف از تعرفه‌های گمرکی باشند.
ارزش کالا: ارزش اظهار شده کالا به‌طور مستقیم بر میزان حقوق و عوارض گمرکی تأثیر می‌گذارد. ارزش بالاتر کالا معمولاً به معنای پرداخت بیشتر حقوق و عوارض گمرکی است.

2. تعرفه‌های گمرکی و مقررات تعرفه‌ای

تعرفه‌های گمرکی: میزان تعرفه‌های گمرکی بر اساس طبقه‌بندی کالا و قوانین تعرفه‌ای کشور مقصد تعیین می‌شود. هرچه تعرفه گمرکی بالاتر باشد، هزینه ترخیص بیشتر خواهد بود.
مقررات تعرفه‌ای: تغییرات در مقررات تعرفه‌ای و سیاست‌های تجاری ممکن است بر هزینه‌های ترخیص کالا تأثیرگذار باشد.

3. هزینه‌های حمل و نقل و بیمه

هزینه‌های حمل و نقل: هزینه‌های حمل و نقل بین‌المللی و داخلی می‌تواند بر هزینه نهایی ترخیص کالا تأثیر بگذارد.
بیمه: هزینه‌های بیمه کالا در هنگام حمل و نقل نیز جزء هزینه‌های ترخیص کالا محسوب می‌شود.

4. هزینه‌های خدمات گمرکی

هزینه‌های بازرسی و ارزیابی: هزینه‌هایی که برای بازرسی فیزیکی و ارزیابی کالا توسط گمرک پرداخت می‌شود.
هزینه‌های نگهداری و انبارداری: در صورتی که کالا در انبارهای گمرک نگهداری شود، هزینه‌های مربوط به انبارداری نیز به هزینه‌های ترخیص اضافه می‌شود.
هزینه‌های خدمات کارشناسی: برخی کالاها نیاز به بررسی و تأیید توسط کارشناسان دارند که هزینه‌های اضافی به‌همراه دارد.

5. هزینه‌های واسطه‌گری و مشاوره

کارگزاران گمرکی: استفاده از خدمات کارگزاران گمرکی برای انجام امور ترخیص ممکن است هزینه‌های اضافی را شامل شود.
مشاوران و وکلا: هزینه‌های مشاوره حقوقی و کارشناسی در امور گمرکی نیز جزء هزینه‌های ترخیص محسوب می‌شود.

6. مالیات‌ها و عوارض داخلی

مالیات بر ارزش افزوده (VAT): در بسیاری از کشورها، واردات کالا مشمول مالیات بر ارزش افزوده می‌شود که هزینه نهایی ترخیص را افزایش می‌دهد.
عوارض داخلی: برخی کشورها عوارض داخلی خاصی برای واردات کالاها دارند که باید پرداخت شود.پ

7. نوع روش ترخیص

ترخیص فوری: استفاده از خدمات ترخیص فوری و اولویت‌دار ممکن است هزینه‌های بیشتری را به‌همراه داشته باشد.
ترخیص عادی: ترخیص به‌صورت عادی و در زمان استاندارد معمولاً هزینه‌های کمتری دارد.

8. نوسانات ارزی

نوسانات نرخ ارز: تغییرات در نرخ ارز می‌تواند تأثیر مستقیم بر هزینه‌های ترخیص کالا داشته باشد، به‌ویژه زمانی که پرداخت‌ها به ارزهای مختلف انجام می‌شود.

9. مستندات و مدارک مورد نیاز

مدارک نادرست یا ناقص: ارائه مدارک نادرست یا ناقص می‌تواند منجر به تأخیر در ترخیص و افزایش هزینه‌های اضافی شود.
ترجمه و تصدیق مدارک: هزینه‌های مربوط به ترجمه رسمی و تصدیق مدارک نیز باید مد نظر قرار گیرد.

10. قوانین و مقررات محلی

تغییرات قانونی: تغییرات در قوانین و مقررات گمرکی و تجاری می‌تواند هزینه‌های ترخیص را تحت تأثیر قرار دهد.
مقررات خاص: برخی کالاها ممکن است تحت مقررات خاصی قرار داشته باشند که نیازمند مجوزها و تأییدیه‌های ویژه‌ای است و هزینه‌های اضافی را به‌همراه دارد.

هزینه ترخیص کالا از گمرک تحت تأثیر مجموعه‌ای از عوامل متنوع قرار دارد که شامل نوع و ارزش کالا، تعرفه‌های گمرکی، هزینه‌های حمل و نقل و بیمه، خدمات گمرکی، واسطه‌گری و مشاوره، مالیات‌ها و عوارض داخلی، نوع روش ترخیص، نوسانات ارزی، مستندات و قوانین و مقررات محلی می‌شود. آگاهی از این عوامل و برنامه‌ریزی مناسب می‌تواند به کاهش هزینه‌های ترخیص و بهبود کارایی فرآیند واردات و صادرات کمک کند.

واردات و ترخیص کالا از چین

ترخیص کالای دریایی

ترخیص کالایی که از طرق دریا وارد بنادر شده است، به مجموعه فرآیندهایی گفته می‌شود که در طول آن‌ بار‌ها وارد یک بندر دریایی می‌شوند، از مراحل گمرکی عبور می‌کنند و با پرداخت هزینه‌های مرتبط، از بندر ترخیص می‌شوند. این فرایند عبارت است از ارائه مدارک مربوط به بار، تحویل بار به گیرنده، پرداخت عوارض گمرکی و مانیتورینگ تحویل بار. نقش اصلی را در این فرایند کارشناسان گمرکی کشتیرانی و بازرگانی بر‌ عهده دارند، این افراد با توجه به مقررات و قوانین گمرکی باید اقدامات لازم را برای ترخیص بار دریایی انجام دهند.

برای ترخیص باردریایی در ابتدا کشتی وارد بندر می‌شود، پس از این مرحله مسئولین گمرکی اطلاعات مربوط به کشتی و بار را بررسی می‌کنند، سپس مدارک و اسناد مربوط به بار از جمله پرفورما، فاکتور، بیمه نامه، بارنامه و گواهی مبدا در ابتدا بررسی و سپس تائید می‌شوند. در این مرحله هزینه‌های گمرکی شامل عوارض، مالیات، گمرکی و موارد دیگر از این دست پرداخت و محاسبه می‌شوند. پس از پرداخت هزینه‌ها توسط وارد‌کننده، بار به گیرنده تحویل داده می‌شود. در صورت نیاز مانیتورینگ بار نیز انجام می‌شود، این مرحله برای تمامی بار‌ها انجام نمی‌شود. پس از تأیید کامل فرآیند ترخیص بار دریایی، کشتی اجازه خروج از بندر را دریافت می‌کند.

یکی از آخرین مراحل برای حمل و نقل دریایی، ترخیص کانتینر از گمرک است. برای انجام این مرحله باید مدارک لازم ارائه شوند. این مدارک عبارتند از: فاکتور، بارنامه، گواهی سازمان بهداشت، گواهی‌نامه فنی و مهندسی و گواهی کشور مبدا. پس از تحویل مدارک به گمرک کالا‌ها بررسی و مالیات آن‌ها تعیین می‌شود. پس از اینکه هزینه‌های مربوطه برای ترخیص بار پرداخت شدند، کانتینر بار به گیرنده تحویل داده می‌شود. هزینه‌های ترخیص کانتینر دریایی، به عوامل مختلفی مانند نوع کالا و مقصد وابسته هستند، باید از قبل هزینه‌های مورد نیاز را برآورد و بررسی کنید.

 

وظیفه ترخیص کار گمرک

وظیفه‌های ترخیص کار گمرک عبارت است از مجموعه فعالیت‌ها و اقداماتی که برای واردات و صادرات کالا انجام می‌شود. این وظایف عبارتند از:

ثبت نام

صاحبان بار و شرکت‌ها باید در گمرک ثبت نام کنند تا بتوانند به عنوان مشتری گمرک، فعالیت‌های تجاری انجام دهند.

 تعیین رده‌بندی

هر کالا باید در گمرک رده‌بندی شود تا بتوان دسته بندی مالیاتی و قوانین گمرکی آن را مشخص کرد.

 پذیرش اظهارنامه

واردکننده یا صادر‌کننده کالا باید باید اظهارنامه جمع آوری کرده و آن را به گمرک ارائه کند. اظهارنامه شامل اطلاعاتی درباره جزئیات کالا، قابل استفاده بودن یا نبودن کالا و میزان ارزش کالا است.

بررسی مدارک

اداره گمرک مدارک مورد نیاز برای تأیید صحت اظهارنامه را بررسی می‌کند، این مدارک عبارتند از: فاکتورهای خرید، بارنامه، گواهی‌های بهداشتی و دیگر مدارک قانونی.

 پرداخت مالیات و عوارض

واردکننده یا صادرکننده باید هزینه‌ مالیات و عوارض کالای خود را پرداخت کند. این هزینه شامل مالیات و عوارض وارده، عوارض صادرات، عوارض جمع آوری و سایر هزینه‌های گمرکی می‌شود.

بازبینی فیزیکی

در برخی از موارد گمرک از کالا نمونه برداری کرده و آن را بازبینی می‌کند تا تطابق کالا با بارنامه محرز شود.

صادرات گمركی

در شرایط صادرات كالا به کشورهای ديگر، كالا باید تحت قانون و مقررات گمركي صادر شود.

مدت زمان توقف كالا در گمرک

مدت زمان مجاز نگهداری کالا در انبار‌های گمرک از تاریخ تحویل کالا به این انبار‌ها 3 ماه است. این تاریخ درصورت ارائه درخواست کتبی صاحب کالا و در صورت وجود علت موجه به تشخیص گمرک به مدت 2 ماه دیگر نیز قابل تمدید است. چنااگرنچه در این مدت برای انجام امور تشریفات گمرک اقدامی نشود، کالا مشمول مقررات متروکه می‌شود. همچنین در صورتی که برای کالایی سند ترخیص صادر شود و ظرف یک ماه از انبار گمرک خارج نشود مشمول مقررات کالای متروکه می‌شوند.

روش‌های ترخیص کالا
روش‌های ترخیص کالا

کارمزد ترخیص کالا چیست؟

شرکت‌های ترخیص کالا و کارگزاران گمرک مبلغی را در ازای خدمات خود به عنوان کارمزد ترخیص دریافت می‌کنند که به آن کارمزد ترخیص کالا دریافت می‌شوند.

شرکت حمل و نقل بین المللی آریا حمل به عنوان کارگزار رسمی گمرک و بر اساس قرارداد تنظیمی و توافق قبلی با واردکنندگان و تولیدکنندگان محترم مبلغی را به عنوان کارمزد خدمات ترخیص از صاحبان کالا دریافت می‌نماید. این مبلغ به صورت فاکتور رسمی قابل ارائه به دارایی و به همراه سایر پرداختی‌های رسمی پس از ترخیص به صاحبان کالا ارائه می‌شود.

برای ترخیص کالا از گمرک اول باید تمامی هزینه‌هایی که به واردات و یا صادرات کالا تعلق می‌گیرد را پرداخت کنید تا کالا بتوانند از گمرک ترخیص شوند. هزینه ترخیص کالا از گمرک به نوع کالا و سایر عوامل دیگر وابسته است. پس از انجام تشریفات گمرکی و پرداخت هزینه‌های گمرکی در چندین مرحله، کالا از گمرک قابل ترخیص می‌شوند. به همین دلیل آشنایی با هزینه ترخیص کالا از گمرک می‌توانند برای تخمین بهای تمام شده کالا به تاجران کمک زیادی کنند.

کارمزد ترخیص کالا

با بررسی هزینه ترخیص کالا از گمرک می‌توانید قیمت تمام شده کالا را پس از ترخیص از گمرک محاسبه کنید. آشنایی با هزینه ترخیص کالا، می‌تواند در انتخاب نوع کالا هم موثر باشد. همان طور که گفتیم بهترین زمان برای محاسبه هزینه‌های ترخیص کالا از گمرک قبل از ورود کالا به گمرک برای انتخاب بهترین روش حمل و جلوگیری از توقف کالا در گمرک و افزایش هزینه‌های ترخیص است. علاوه بر حقوق و عوارض گمرکی که به واردات کالا و برخی از اقلام صادراتی تعلق می‌گیرند هزینه‌های دیگری هم وجود دارند مانند:

هزینه انبارداری کالا در اماکن گمرکی، هزینه‌های تخلیه و بارگیری، هزینه‌های آزمایش و تعیین تعرفه کالا، هزینه باربری، عوارض راه، استاندارد، هزینه بدرقه کالادر صورت نیاز به خدمات فوق توسط گمرک یا سازمان‌های ذیربط دریافت می‌شود.

 

اهمیت ترخیص کالا از گمرک

سازمان گمرک هر روز بیشتر مورد توجه سازمان‌ها و موسسات بین المللی قرار دارد در حال حاضر سازمان‌های زیر بر امور گمرک نظارت دارند:

سازمان تجارت جهانی

کنفرانس توسعه و تجارت ملل متحد

اتاق بازرگانی بین المللی

سازمان توسعه همکاری‌های اقتصادی

اتحادیه بین الملل حمل و نقل جاده‌ای

سازمانهای متعدد منطقه‌ای مانند:

اتحادیه اروپا،  اتحادیه ملل آسیای جنوب شرقی، اکو  به نقش گمرک و الزامات گمرکی در تجارت بین المللی و اقتصاد بین المللی توجه بسیار دارند.

 

شرایط لازم برای ترخیص کالا از گمرک

برای ترخیص کردن کالا از گمرک مجوزهای لازمه و کارت بازرگانی و پروانه حق العمل کاری باید دریافت شود. حق العمل کاران به دلیل دارا بودن پروانه حق العملکاری می‌توانند بصورت نامحدود در تمام گمرکات کشور برای صاحبان کالای متعدد به فعالیت ترخیص بپردازند، این مدارک توسط سازمان گمرک ایران صادر می‌شوند.

گمرک امام خمینی

گمرک فرودگاه بین المللی امام خمینی در سی کیلومتری جنوب تهران در جاده تهران-قم  قرار دارد. مساحت گمرک فرودگاه امام ۲۷ هزار و ۸۵۶ متر مربع است و می‌تواند در لحظه بیش از سی هزار تن کالا و محموله را پذیرش کند. 8 % از واردات کل کشور از گمرک فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) انجام می‌شود، که در سال 1394 این رقم به 5/11 % افزایش یافته است. این گمرک بزرگترین مرز هوایی کشور می‌باشد که از سال 1384 به صورت شبانه روزی به خدمت گیرندگان و فعالان عرصه تولید، خدمات ترخیص کالا ارائه می‌دهد.

 

ترخیص کار چه کسی است؟

براساس ماده ۱۲۸ قانون امور گمرکیای ن مورد را می‌توان به این نحو ذکر کرد که ترخیص کار یا کارگزار گمرکی در گمرک به شخصی گفته می‌شود که:

تشریفات گمرکی کالای متعلق به اشخاص دیگر را به وکالت از طرف صاحب کالا انجام دهد.

حدود اختیارات وکیل باید به تفکیک در وکالت نامه رسمی که توسط موکل در فرم نمونه ارائه شده و توسط گمرک ایران تنظیم می‌شود.

مشاوره گمرکی باید پروانه مخصوص از گمرک ایران را دریافت نماید. این پروانه برای ترخیص کالا از کلیه گمرک‌های کشور معتبر است.

براساس ماده ۱۹۰ آیین نامه قانون امور گمرکی:

انجام تشریفات گمرکی ‌به وکالت از طرف صاحبان کالا، مستلزم داشتن پروانه کارگزاری گمرکی است.

صاحبان کالا می‌توانند کارمندان تمام وقت خود را که دارای وکالت نامه رسمی می‌باشند، برای ترخیص کالای خود به گمرک معرفی نمایند. اما در سازمان‌های دولتی و سفارتخانه‌‌ها می‌‌توانند کارمندان تمام ‌وقت خود را برای انجام این امور به گمرک بفرستند.

ترخیص‌کار
ترخیص‌کار

رویه‌های گمرکی ترخیص کالا

با توجه به نوع هدف از واردات و صادرات هر کالایی رویه‌های مختلفی را برای ترخیص از گمرک دارد این رویه‌ها برای تسهیل امور و ترخیص کالا توسط هیئت وزیران تدوین شده‌اند و به وزارت امور اقتصاد و دارایی کشور و به طبع آن گمرک جمهوری اسلامی ایران ابلاغ شده‌اند.

انواع روش‌های واردات کالا به ایران

ورود قطعی: واردات کالایی که به صورت دائمی و به قصد مصرف وارد کشور شود.

ورود موقت: این روش ترخیص  و واردات کالا معمولا برای کالاهای نمایشگاهی یا کالاهای پروژه‌ای که به مبدأ بازگردانده می‌شوند از این کنوانسیون استفاده می‌شود. کنوانسیون آ ت آ برای ورود موقت نمایشگاهی در ایران نیز به تصویب مجلس رسیده‌است. ورود موقت ترخیص گمرکی است که براساس آن کالاهای معینی می‌تواند تحت شرایطی به‌طور موقت به قلمرو گمرکی وارد شوند. این کالاها باید ظرف مهلت معینی که گمرک ایران تعیین می‌شود بدون اینکه تغییری در آن ایجاد شود، خارج شوند. تغییرات ناشی از استهلاک از این حکم مستثنی هستند.

کالاهای مرجوعی: کالاهایی که پس از ورود به گمرک ترخیص نشده‌اند، مرجوع می‌شود.

ترانزیت خارجی: کالاها یی که از مبدا در خارج از کشور به مقصدی در خارج از کشور می‌رود و صرفاً از خاک کشور ثالث عبور می‌کنند. این روش برای کشور‌هایی که درگیر جنگ و یا تحریم هستند کاربرد زیادی دارد.

ترانزیت داخلی: کالا از گمرکی به گمرک دیگر در داخل کشور به قصد انجام تشریفات ورود قطعی ترخیص غیر قطعی می‌شود.

صدور قطعی: صادرات کالا‌های داخل کشور به کشور‌های دیگر.

صدور موقت: صادرات موقت و برگشت کالا به صورت دوره‌ای

استرداد حقوق ورودی: استرداد مآخذ زمان ورود کالا در خصوص کالای وارداتی که باید صادر شود.

 

ترخیص کالا در ایران

ترخیص کالا در ایران به مفهوم آماده‌سازی و ارائه اسناد و مدارکی از جمله مجوزات لازم جهت ترخیص کالا اشاره دارد. مجوز‌های استاندارد، بهداشت، وزارت ارشاد و کانون پرورش فکری کودکان، سازمان انرژی اتمی، وزارت ارتباطات و مخابرات، مبارزه با مواد مخدر، قرنطینه مرزی و قرنطینه نباتی و هر مجوز الزامی دیگری و مجوز وزارت راه که به کلیه کالاهایی که با ناوگان غیر ایرانی به حمل و نقل بین‌المللی خود مبادرت کرده‌اند همگی باید دریافت شوند  که خود این مجوز‌ها شامل پرداخت هزینه ۱۰٪ کرایه حمل کالا هستند.

ترخیص کالا شامل حمل و ارسال کالا به مقصد نهایی درون مرزی نیز است. بسیاری از ترخیص کاران در حوزه‌هایی چون صنایع فلزی، شیمیایی و ماشین آلات و مواد اولیه به تخصص رسیده‌اند. ترخیص کاران معمولاً در گمرک‌های بنادر و فرودگاه‌ها یا مناطق آزاد متمرکز و مستقر می‌شوند.

 

ارزش کالای ورودی وارداتی

ارزش گمرکی کالای ورودی در همه انواع کالا برابر است با ارزش بهای خرید کالا در مبدأ به اضافه هزینه بیمه و حمل و نقل سیف به اضافه سایر هزینه‌هایی که به آن کالا تا ورود به اولین دفتر گمرکی تعلق می‌گیرد؛ این هزینه‌ها از روی سیاهه خرید یا سایر اسناد تسلیمی صاحب کالا تعیین می‌شوند و براساس برابری نرخ ارز اعلام شده توسط بانک مرکزی به صورت روزانه محاسبه و اظهار می‌شوند.

 

ترخیص کالا از دبی

دبی یکی از شهر‌های تجاری در کشور امارات متحده عربی است که به دلیل وجود شرکت‌های تجاری مهم و برند‌های مختلف در این شهر، روابط تجاری و بازرگانی زیادی در این شهر رواج دارند. ترخیص کالا از دبی به‌عنوان یک کشور واسط بین تاجران ایرانی در شرایط تحریمی رواج بیشتری دارد، ایرانیان به دلیل تحریم‌های اروپا و آمریکا نمی‌توانند به‌صورت مستقیم از این کشور‌ها خرید کنند، درنتیجه در ابتدا کالا را به نام دبی خریداری و سپس پس از ترخیص کالا از دبی کالا را به ایران منتقل می‌کنند. ایران و دبی روابط تجاری عمیقی دارند و خوشبختانه ایران در لیست تحریمی کشور دبی برای ترخیص کالا قرار ندارد.

توجه داشته باشید که برای ایجاد شرکت تجاری در دبی و ترخیص کالا از دبی باید شرکت خود را به نام فردی غیر از ایرانی ثبت کنید تا شرکت شما برای ترخیص و خرید کالا دچار مشکلات تحریمی نشود. متأسفانه افراد ایرانی توسط برخی از برند‌های تجاری به‌صورت کامل تحریم هستند و شما حتماً باید شرکت خود را برای انتقال کالا به نام فرد غیر ایرانی ثبت کنید یا این‌که برای راحتی بیشتر از خدمات شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی فعال در ایران کمک بگیرید تا کالای شما بدون مشکل وارد ایران شود به دست شما برسد.

ترخیص کالا از دبی از مهم‌ترین موضوعاتی است که تاجران و بازرگانان در زمان واردات و صادرات کالا به دبی یا حمل بار به این شهر باید به آن توجه داشته باشند. قوانین و مقررات ترخیص کالا در هر کشوری متفاوت هستند؛ به همین دلیل باید برای ترخیص کالا از گمرک دبی با مراحل ترخیص کالا در این شهر آشنا باشید و قوانین و مقررات ترخیص کالا در دبی را بشناسید. اگر قصد صادرات و حمل بار به این شهر را دارید و می‌خواهید بار های صادراتی خود را از گمرک‌های دبی ترخیص کنید و نیازِ به مشاوره رایگان در این زمینه دارید، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید.

 

مراحل ترخیص کالا از دبی

برای این‌که بتوانید به بهترین و سریع‌ترین شکل ممکن بار های صادراتی خود را از گمرک دبی ترخیص کنید باید با مراحل و فرایند ترخیص کالا از گمرک آشنا باشید تا کالای شما مشمول جریمه گمرکی و دیرکرد نشود. فرایند ترخیص در دبی شامل مراحل زیر می‌شود:

انتخاب کارگزار گمرکی

اگر هیچ شناختی از مراحل ترخیص کالا از دبی  ندارید در اولین گام باید یک کارگزار گمرکی مطمئن و باتجربه را برای انجام این کار انتخاب کنید. شما می‌توانید، از یک شرکت معتبر و مطمئن فعال درزمینهٔ واردات، صادرات و ترخیص کالا در امارات کمک بگیرید. برای انتخاب شرکت به سابقه، تخصص، مجوزها و تعرفه‌های شرکت‌های مختلف توجه کنید و پیش از انتخاب نهایی حتماً کارکرد شرکت‌ها را به‌دقت بررسی کنید.

تکمیل اظهارنامه گمرکی

در دومین گام ترخیص بار از دبی شما باید کالای خود  را به گمرک اظهار کنید. اظهار کالا به معنی معرفی کالا به مقامات گمرکی است در این مرحله شما باید اطلاعات مربوط به کالا مانند نوع کالا، ارزش، وزن، تعداد را به گمرک ارائه دهید.  توجه داشته باشید که اطلاعات ارائه‌شده در اظهارنامه باید دقیق و کامل باشند. هر نوع مغایرت بین اطلاعات ارائه‌شده و کالای واقعی ممکن است سبب ایجاد جریمه، توقیف کالا و حتی تعقیب کیفری شود. ثبت اظهارنامه گمرکی باید توسط صاحب کالا یا نماینده قانونی او به‌صورت دقیق و کامل انجام شود.

جمع‌آوری و ارائه مدارک

جمع‌آوری و ارائه مدارک یکی از مراحل مهمی است که برای ترخیص کالا از گمرک دبی باید انجام دهید. این مدارک عبارت‌اند از فاکتور، بارنامه، گواهی مبدأ، قبض انبار، پکینگ لیست، مجوزها و گواهینامه‌ها و سایر مدارک مهم و ضروری براساس نوع بار شما. اطمینان حاصل کنید که تمامی اسناد کامل و دقیق هستند و هیچ‌ نقص یا مغایرتی با یکدیگر ندارند.

پرداخت هزینه‌های گمرکی

در این مرحله برای ترخیص کالا از دبی به ایران باید با توجه به نوع کالا و ارزش آن، هزینه‌های گمرکی مربوطه را به گمرک دبی پرداخت کنید. این هزینه‌ها عبارت‌اند از هزینه بارگیری، هزینه انبارداری، حقوق و عوارض گمرکی، مالیات و دیگر هزینه‌های گمرکی است. توجه داشته باشید که نرخ حقوق و عوارض گمرکی برای هر نوع کالا متفاوت هستند؛ شما می‌توانید از طریق تعرفه گمرکی از نرخ گمرکی مطلع شوید.

بازرسی کالا

در برخی موارد پس از ارائه مدارک و پرداخت هزینه‌های گمرکی، گمرک برای بررسی صحت اطلاعات ارائه‌شده و تطبیق آن‌ها با کالای وارداتی، کالا‌های شمارا بررسی می‌کند. اگر بین کالای ارائه‌شده و کالای اظهارشده مغایرت وجود داشته باشد کالا‌ها تا زمان رفع مشکل در اماکن گمرکی نگهداری می‌شوند، در دبی نیز این موارد به‌صورت کامل رعایت می‌شوند.

خروج کالا از اماکن گمرکی دبی

درصورتی‌که اسناد و مدارک ارائه‌شده مشکلی نداشته باشند، پروانه گمرکی برای کالای شما صادر می‌شود. شما می‌توانید با در دست داشتن پروانه گمرکی می‌توانید نسبت به ترخیص کالای خود از انبار گمرکی اقدام کنید.

 

مدارک موردنیاز برای ترخیص کالا از دبی

برای این‌که بتوانید به‌صورت قانونی بار خود را از دبی به ایران منتقل کنید و بار های صادراتی خود را از گمرک دبی خارج کنید در هر یک از مراحل ترخیص اسناد و مدارک موردنیاز را ارائه دهید. معمولاً برای ترخیص کالا از گمرک دبی مدارک زیر موردنیاز هستند:

ترخیصیه: از طریق این سند صاحب کالا یا نماینده قانونی او می‌تواند تشریفات گمرکی مربوط به ترخیص کالا را انجام بدهد و کالا را از گمرک خارج کند.

پروفرما: در این سند اطلاعات گوناگونی از کالا از قبیل تعداد، وزن، حجم، قیمت واحد و کل، شرایط پرداخت و غیره درج می‌شود.

بارنامه: این مدرک نشان می‌دهد که کالا در زمان مشخص از یک نقطه‌به‌نقطه دیگر ارسال‌شده است و حمل‌ونقل او قانونی است.

گواهی مبدأ: نشان می‌دهد که کالای شما در کدام کشور تولیدشده است.

پکینگ لیست: این سند فهرستی جدول‌بندی شده است و اطلاعات کاملی از مرسوله مانند تعداد، نوع، ابعاد، نوع بسته‌بندی در آن درج می‌شوند.

مجوزهای قانونی: ورود یا خروج برخی از کالاها به گمرکات دبی به مجوزهایی نیاز دارد. درصورتی‌که کالای صادراتی جز چنین کالاهایی باشد تا زمان ارائه نشدن مجوز ترخیص کالا از گمرک امکان‌پذیر نیست.

مدارک بیمه: اگر کالای شما بیمه‌شده باشد، مدارک مربوط به بیمه‌نامه هم لازم هستند.

سایر اسناد و مدارک: قبض انبار، گواهی بازرسی کالا از دیگر اسناد موردنیاز برای تعین هزینه ترخیص کالا از گمرک دبی هستند. مدارک بسته به نوع کالا متغیر هستند. برای اطمینان بیشتر، بهتر است پیش از تجارت با دبی حتماً با یک شرکت مطمئن ترخیص کالا تماس بگیرید.

 

روش‌های ترخیص کالا از دبی

برای ترخیص کالا از دبی روش‌های مختلفی وجود دارد که هرکدام مزایا و معایب خاص خودشان رادارند.

واردات قطعی

ترخیص کالا به روش واردات قطعی متداول‌ترین روش ترخیص کالا از دبی برای تاجران ایرانی است. این روش ترخیص برای کالاهایی که قصد استفاده یا فروش نهایی در کشور امارات رادارند استفاده می‌شود. برای ترخیص به این روش شما باید کلیه مراحل ترخیص و تشریفات گمرکی را انجام بدهید و حقوق و عوارض گمرکی را به‌طور کامل پرداخت کنید. پس از انجام تشریفات گمرکی و پرداخت هزینه‌ها شما می‌توانید کالاهای خود  را در دبی به فروش برسانید. اگر قصد حمل بار از چین به دبی را دارید و می‌خواهید پیش از رسیدن مرسوله به ایران کالا را به فروش برسانید این روش ترخیص انتخاب مناسبی برای شما است.

ترانشیپ کالا

ترانشیپ در شرایطی که ارسال مستقیم کالا به مقصد نهایی امکان‌پذیر نباشد، انتخاب مناسبی است. براساس این روش کانتینر حاوی کالا در دبی به‌طور کامل به یک وسیله حمل‌ونقل دیگر منتقل می‌شود. این روش ترخیص، برای کالاهایی که مقصد نهایی آن‌ها کشور دیگری غیر از امارات است استفاده می‌شود و نیازی به انجام عملیات گمرکی نیست.

کراس استافینگ

براساس این روش کالا در گمرک امارات از یک وسیله حمل‌ونقل تخلیه‌شده و بدون نیاز به پرداخت عوارض گمرکی در وسیله حمل‌ونقل دیگری بارگیری می‌شود. ترخیص کالا به این روش برای کالاهایی که نیاز به تغییر مسیر یا نوع حمل‌ونقل دارند استفاده می‌شود. برای ترخیص کالا در دبی به این روش باید مجوز لازم را به گمرک ارائه دهید.

ری اکسپورت یا صادرات مجدد

ری اکسپورت یا صادرات مجدد به فرآیند صادرات کالایی گفته می‌شود که قبلاً به‌طور قانونی به امارات متحده عربی واردشده و سپس بدون تغییر یا فرآوری، مجدداً به کشور دیگری مانند ایران صادر می‌شود.

برعکس واردات قطعی، کالاهای ری اکسپورت از پرداخت عوارض گمرکی در زمان خروج از امارات معاف هستند. کالاهای ری اکسپورت تا 6 ماه در انبارهای تحت نظارت گمرک در دبی نگهداری می‌شوند. کالاهای ری اکسپورت مشمول مالیات ارزش‌افزوده نمی‌شوند.

 

هزینه ترخیص کالا از دبی

هزینه ترخیص کالا از دبی براساس هزینه‌های گوناگونی از انبارداری و تخلیه بار و هزینه‌های دریافت مجوزها محاسبه و تعیین می‌شود، بسیاری از بازرگانان تازه‌کار بدون توجه به این هزینه‌ها، صادرات به دبی را آغاز می‌کنند و در فرایند ترخیص با مشکلات بسیاری روبه‌رو می‌شوند، مهم است پیش از صادرات کالا هزینه ترخیص را محاسبه کنید. درصورتی‌که بار شما وارد گمرک شود اما توانایی فنی و مالی لازم برای ارائه اسناد و پرداخت هزینه‌های ترخیص را نداشته باشید، بار شما در انبار نگهداری و این موضوع باعث افزایش هزینه‌های ترخیص می‌شود. از مهم‌ترین هزینه‌هایی که برای ترخیص کالا از گمرک دبی باید پرداخت کنید عبارت‌اند از:

هزینه‌های آزمایشگاهی

هزینه‌های کارشناسی کالا

هزینه باربری

هزینه بارگیری

هزینه‌های انبارداری

هزینه تخلیه

مالیات

ورودی گمرک

 

قوانین ترخیص کالا از دبی

قوانین ترخیص کالا در هر کشور باتوجه‌به سیاست‌های اقتصادی و براساس مجموعه‌ای از قوانین به‌عنوان قوانین گمرکی برای تجارت در نظر گرفته می‌شوند. در کشور امارات هم مجموعه‌ای از قوانین و مقررات تحت عنوان قوانین گمرکی توسط اداره کل گمرکات و بندرها دبی (Dubai Customs and Ports Corporation) وضع و اجرا می‌شوند و تمامی تاجران و بازرگانان برای صادرات قانونی موظف به رعایت این قوانین هستند.

 

قوانین و مقررات ترخیص کالا در امارات می‌تواند تحت تأثیر عوامل مختلفی از قبیل نوع کالا، مبدأ و مقصد و سیاست‌های تجاری بین‌المللی باشد.

ترخیص برخی از کالاها به مجوزها، گواهینامه‌ها و یا استانداردهای خاصی نیاز دارند، برای نمونه برای صادرات تجهیزات پزشکی به دبی باید از وزارت بهداشت امارات متحده عربی مجوز لازم را دریافت کنید یا برای ترخیص مواد غذایی، باید گواهی بهداشت و قرنطینه از کشور مبدأ و مجوز از وزارت بهداشت امارات ارائه دریافت شوند. براساس قوانین گمرکی در این کشور واردات کالا از کشورهای عضو منطقه آزاد تجاری FTZ به امارات از پرداخت عوارض گمرکی معاف است.

 

کالاهای ممنوعه برای ترخیص از گمرک دبی

براساس قوانین و مقررات گمرکی در کشور امارات ورود برخی کالاها به این کشور ممنوع و برخی دیگر با محدودیت‌های همراه هستند. کالاهای ممنوعه برای ترخیص از گمرک دبی در سال 1403 عبارت‌اند از:

مواد مخدر، ارز تقلبی، کالاهای مورداستفاده برای طلسم و جادوگری، نشریات و آثار هنری که باارزش‌های اسلامی در تضاد هستند

ابزار قمار.

کالاهایی که ترخیص و صادرات آن‌ها به دبی با محدودیت‌های همراه است، عبارت‌اند از:

حیوانات زنده، گیاهان، کودها و آفت‌کش‌ها

مواد منفجره و آتش‌بازی

مشروبات الکلی

لوازم‌آرایشی و بهداشتی و محصولات مراقبت شخصی

سیگار الکترونیکی و قلیان الکترونیکی

داروها و ابزار و تجهیزات پزشکی

انتشارات و محصولات رسانه‌ای

محصولات انرژی هسته‌ای

دستگاه‌های انتقال و بی‌سیم

لاستیک خودرو نو

قوانین و مقررات ترخیص کالا در کشور امارات و شهر دبی ممکن است در سال با تغییراتی همراه باشد؛ بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه حتماً با شرکت‌های متخصص در این زمینه تماس بگیرید.

 

مزایای ترخیص کالا از دبی

ترخیص کالا از دبی مزیت‌های زیادی برای تاجران و بازرگانان کشور دارد از مهم‌ترین مزیت‌های ترخیص کالا از دبی می‌توانیم به موارد زیر اشاره‌کنیم.

مرز جغرافیایی بین ایران و امارات این امکان را برای تاجران و بازرگانان فراهم کرده است، تا به‌راحتی و با هزینه‌ای کمتر به این شهر صادرات داشته باشند. دبی یکی از مراکز تجاری بزرگ و مهم جهانی است و در نقطه‌‌ی استراتژیک در خلیج‌فارس قرار دارد. این موقعیت جغرافیایی مناسب، امکان دسترسی به بازارهای جهانی را تسهیل می‌کند و به تجار ایرانی امکان ورود به بازارهای بین‌المللی را با سهولت بیشتری می‌دهد.

گمرک دبی از دستگاه‌های گمرکی پیشرفته و الکترونیکی برخوردار است. این سیستم‌ها عبارت‌اند از: سیستم ترخیص الکترونیکی، پرداخت آنلاین هزینه‌های گمرکی و ردیابی و پیگیری کالاها است، استفاده از این سیستم‌ها امکان تسریع فرایند ترخیص کالاها و کاهش هزینه‌ها را فراهم می‌کند.

در دبی شهر نرخ مالیات در اغلب موارد پایین و حتی نزدیک به صفر است.

قوانین در کشور امارات برای تاجران و بازرگانان ایران منافع زیادی را به همراه می‌آورد.

هزینه‌های گمرکی در دبی پایین هستند.

تعداد گمرک‌های این شهر زیاد هستند و بندرها ظرفیت بالایی دارند.

 

نکاتی که هنگام ترخیص کالا از دبی باید رعایت کنید

باوجوداینکه گمرک دبی قوانین سخت و پیچیده‌ای نسبت به بسیاری از کشورها برای ترخیص بار های صادراتی ندارد ولی کوتاهی در انجام مراحل ترخیص دبی مشکلات بسیاری در پروسه ترخیص و صادرات به همراه دارد؛ بنابراین برای به حداقل رساندن چالش‌های ترخیص بهتر است به موارد زیر توجه داشته باشید:

مطمئن شوید که تمام مدارک موردنیاز را در دسترس دارید و به‌صورت کامل و صحیح تهیه‌کرده‌اید.

مطمئن شوید که اظهارنامه گمرکی به‌درستی ثبت‌شده و اطلاعات درج‌شده در آن صحیح هستند.

مطمئن شوید که مبالغ موردنیاز برای ترخیص کالا را به‌درستی محاسبه کرده‌اید.

برخی کالاها نیاز به مجوزها، گواهینامه‌ها یا استانداردهای خاصی برای ترخیص دارند. پیش از ترخیص کالا، مطمئن شوید که کالای شما تمامی مقررات مربوطه را رعایت می‌کند و مجوزها و گواهینامه‌های لازم را دریافت کرده‌اید.

دبی از سیستم ترخیص الکترونیکی است. برای ترخیص کالاها، شما باید از این سیستم استفاده کنید و مراحل ترخیص را به‌صورت الکترونیکی انجام دهید.

 

شرکت ترخیص کالا در دبی

ترخیص کالا از گمرک دبی نیاز به دانش و شناخت کافی از قوانین و مقررات گمرکی این کشور و مراحل ترخیص دارد. به دلیل پیچیدگی‌های ترخیص کالا از گمرک دبی بهتر است مراحل ترخیص توسط متخصصان حرفه‌ای یا شرکت‌های بازرگانی صورت گیرد. چنین شرکت‌هایی به‌واسطه نیروهای متخصص و آشنایی با قوانین گمرکی به شما کمک می‌کنند تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن بار های خود را از گمرک‌های دبی ترخیص کنید.

 

سخن پایانی

در این مقاله ترخیص کالا و مراحل آن را بررسی کردیم. شما به عنوان صادرکننده و واردکننده کالا باید با این مراحل آشنایی کامل و جامعی داشته باشید تا در حین مراحل ترخیص بار دچار مشکل نشوید.

ترخیص از گمرک
ترخیص از گمرک

ترخیص کالا چیست؟

ترخیص کالا مهمترین بخش در زمینه واردات کالا است، این فرایند با توجه به مقررات و قوانین کشور‌ها متفاوت است.

مراحل ترخیص کالا از گمرک چیست؟

مراحل ترخیص کالا از گمرک به صورت خلاصه ده مورد را شامل می‌شود: اخذ مجور ثبت سفارش بازرگانی، بیمه کردن بار در مبدا و مقصد، دریافت پرفورما و پکینگ لیست بار، اعلام بار برای تخصیص ارز و حواله بانکی، دریافت اسناد مربوط به حمل از شرکت حمل و نقل، تکمیل اسناد و تشکیل پرونده، ارتباط با شرکت حمل و نقل، ارائه پیش نویس دور اظهاری، دور اظهاری واردات، بررسی و تائید کارشناس گمرک

اسناد و مدارک مورد نیاز جهت ترخیص کالا چه مواردی هستند؟

مهمترین اسناد و مدارک مورد نیاز جهت ترخیص کالا از گمرک عبارتند از: اظهارنامه واردات، قبض انبار، تصویر کارت بازرگانی، بارنامه، ترخیص کالا، گواهی مبدا، فاکتور، تامین ارز، پیش فاکتور، مجوز ثبت سفارش، لیست عدل‌بندی، بیمه نامه، پروانه بهره‌برداری شرکت تولیدی، مجوزهای قانونی مورد نیاز برای ترخیص کالا، پروانه صادراتی و وکالت نامه رسمی

چه محدودیت‌هایی در ترخیص کالا وجود دارد؟

محدودیت‌های ترخیص کالا ممکن است شامل محدودیت‌های مالیاتی، گمرکی، تنظیمات وارداتی، محدودیت‌های بهداشتی و ایمنی، محدودیت‌های صادراتی و قوانین تجاری بین‌المللی باشد. این محدودیت‌ها بسته به قوانین و مقررات کشور مورد نظر متفاوت خواهند بود.

چه زمانی باید کالاها را ترخیص کنم؟

زمان ترخیص کالاها بسته به قوانین و مقررات هر کشور متفاوت است. در برخی موارد، ترخیص کالاها باید قبل از ورود به کشور انجام شود، در حالی که در موارد دیگر، ممکن است بتوانید برای مدتی پس از ورود کالاها را ترخیص کنید.

چه هزینه‌هایی در ترخیص کالا وجود دارد؟

هزینه‌های ترخیص کالا شامل مالیات و عوارض گمرکی، هزینه‌های مربوط به حمل و نقل، هزینه‌های مرتبط با مستندسازی و مدارک، هزینه‌های کارمزد گمرکی و سایر هزینه‌

چه تأخیری در ترخیص کالا وجود دارد؟

تأخیر در ترخیص کالا ممکن است به دلیل عوامل مختلف اتفاق بیافتد، از جمله: بارگیری و تخلیه آن در بنادر یا فرودگاه‌ها بررسی‌های امنیتی و بازرسی‌های گمرکی بر روی کالاها نیاز به مدارک و اطلاعات اضافی در مورد کالاها اختلاف‌ها و ابهامات در محاسبه مالیات و عوارض گمرکی مشکلات سیستمی در فرآیند ترخیص کالا تأخیر در پرداخت هزینه‌های مربوطه

امتیاز 5 از 5

———————————————————

برای مشاوره و راهنمایی با کارشناسان ما تماس بگیرید:

۰۲۱۸۶۱۲۱۰۰۰  |  ۰۹۳۵۸۷۰۰۳۲۱

———————————————————

ترانزیت کالا

ما مفتخریم با بهره گیری از تجارب مدیران و کارمندان متخصص در امور حمل و نقل بین المللی ، حمل و نقل دریایی، حمل و نقل زمینی، حمل و نقل هوایی، حمل کانتینری و ترانزیت کالا، بهترین و با کیفیت‌ترین سرویس موجود را همراه با تضمین قیمت به مشتریان خود ارائه دهیم.

در حال حاضر عمده فعالیت شرکت آریا حمل مربوط به واردات کالا از کشورهای عضو اتحادیه اروپا و کشور چین به ایران می‌باشد. همچنین ترانزیت داخلی و ترخیص کالا از جمله خدمات داخلی ما محسوب می‌گردند.

مشاور: ۰۹۳۵۸۷۰۰۳۲۱

آدرس: تهران، عباس آباد، خیابان قنبرزاده، نبش کوچه حسینی، پلاک ۲۷، طبقه ۴، واحد ۴۳

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Fatal error: Uncaught TypeError: strtoupper() expects parameter 1 to be string, null given in /home/h229539/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php:145 Stack trace: #0 /home/h229539/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php(145): strtoupper(NULL) #1 /home/h229539/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php(107): WP_Rocket\Engine\Optimization\LazyRenderContent\Frontend\Processor\Dom->add_hash_to_element(Object(DOMElement), 2, '<!doctype html>...') #2 /home/h229539/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Controller.php(155): WP_Rocket\Engine\Optimization\LazyRenderContent\Frontend\Processor\Dom->add_hashes('<!doctype html>...') #3 /home/h229539/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Controller.php(128): WP_Rocket\Engine\ in /home/h229539/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php on line 145