فرایند واردات کالا از اروپا با پیدا کردن کالای مورد نظر به صورت حضوری و یا آنلاین به دفتر نمایندگی برندهای مختلف شروع میشود. مسیر واردات کالا از اروپا به ایران پس از انتخاب بار مورد نیاز و انجام توافقهای بعدی مانند قیمت، شرایط تحویل، و سایر موارد از این دست به مرحله اجرا میرسد. پس از اینکه مذاکرات برای خرید کالاها به پایان رسیدند و شما کالای مورد نظر خود را خریداری و به ایران منتقل کردید، زمان ترخیص کالا میرسد که در این زمان شما باید براساس قوانین و مقررات گمرکی مربوط به کالای خود و پرداخت حق قانونی و مالیات در زمان تعیین شده، کالای خود را از گمرک ترخیص کنید تا مشمول جریمه نشوید. شما به عنوان تاجر و بازرگان باید اطلاعات کاملی در ارتباط با روش پرداخت و امور گمرکی و مالیاتی و محدودیتهایی که برای واردات برخی از کالاها وجود دارد آگاه باشید.
داد و ستد در اروپا سابقهای بسیار طولانی دارد و قدمت آن به قرن پانزدهم بر میگردد که در آن زمان تجارت بینالمللی در اروپا در اوج خود قرار داشت. در آن سالها با توسعه حمل و نقل دریایی تبادل کالا بین کشورهای مختلف رشد قابل توجهی گرفت. واردات کالا از اروپا به ایران به عنوان یک بازار مشترک، فرصت خوبی برای گسترش تجارت و رقابتپذیری در بازار داخلی است.
واردات از اروپا به ایران چگونه است؟
اگر قصد وارد کردن کالایی از اروپا به ایران را دارید، باید تمامی مراحل مربوط به واردات کالا از اروپا را بدانید تا در حین واردات کالاهای مورد نظر خود دچار مشکل نشوید. به صورت کلی واردات از اروپا فرایندی است که طی آن کالا یا یک ماده اولیه از یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خریداری و وارد کشور دیگر مانند کشور ایران میشود.
در حال حاضر خرید کالاهای مختلف از جمله لوازم خانگی، قطعات خودرو، لوازم بهداشتی، پزشکی و نیز مواد غذایی و خوراکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا توسط بازرگانان ایرانی انجام میشود. شما باید به عنوان بازرگان از قوانین و مقررات حاکم بر داد و ستد در کشور مقصد و مبدا آگاهی کامل و جامعی داشته باشید و تمامی مجوزهای لازم را قبل از هرگونه اقدام به واردات دریافت کنید. برای نمونه در ایران یکی از اولین گامها برای اقدام به واردات کالا داشتن کارت بازرگانی است. اگر شما کارت بازرگانی معتبر نداشته باشید نمیتوانید برای واردات کالا از اروپا به ایران اقدام کنید. در این شرایط اگر کالایی را از اروپا به ایران وارد نمایید، کالای شما به عنوان کالای قاچاق شناخته میشود.
واردات کالا از اروپا در قرن نوزدهم با پیدایش انقلاب صنعتی رشد قابل توجهی پیدا کرد. با توجه به نوع بار و نیز روش حمل و نقل ممکن است قوانین و مقررات متفاوتی برای کالای شما وجود داشته باشد. در سالهای اخیر خرید کالا از کشورهای عضو اتحادیه اروپا توسط بازرگانان ایرانی رونق بیشتری گرفته است با توجه به اینکه قوانین و مقررات در حوزه واردات از اروپا به ایران پیچیده و دشوار هستند خصوصاً در ارتباط با کالاهای تحریمی، ممکن است بازرگانان دچار اشتباه شوند. به همین دلیل توصیه میشود حتماً برای واردات کالا از اروپا به ایران از مشاورانی با تجربه و ماهر در این حوزه در کنار خود استفاده کنید تا ریسک خرید شما از کشورهای عضو اتحادیه اروپا به حداقل برسد. شرکت آریا حمل یکی از شرکتهای معتبر در حوزه حمل و نقل بینالمللی است، شما میتوانید در کنار دریافت خدمات حمل و نقل کالای خود از کشورهای عضو اتحادیه اروپا به ایران، از خدمات مشاورین خبره این مجموعه نیز برای خرید کالاهای مختلف استفاده کنید.
براساس تحقیقات انجام شده در حوزه واردات کالا از اتحادیه اروپا به ایران، بیشترین کالاهایی که به ایران وارد میشوند از کشورهای آلمان، ایتالیا، فرانسه، اسپانیا و هلند خریداری و به ایران وارد میگردند. در کنار کشورهای نامبرده شده، ایران از سایر کشورهای اروپایی نیز کالا خریداری میکند. عمده این واردات مربوط به مواد غذایی دارویی هستند. قوانین و مقررات واردات در سایر کشورهای اتحادیه اروپا متفاوت از کشورهای نام برده شده است، به همین دلیل توصیه میشود برای واردات کالا از کشورهای مختلف اروپایی حتماً قوانین واردات مربوط به آن کشور رامطالعه کنید و از کمک مشاورین در این حوزه استفاده نمایید تا در حین خرید و واردات کالای خود دچار مشکل نشوید. مشاورین خبره و متخصص میتوانند در این حوزه کمک شایانی به شما کنند و ریسک واردات کالا را برای شما به حداقل برسانند.
مزیتهای واردات از اروپا چیست؟
واردات کالا از اروپا به ایران مزیتهای زیادی برای تاجران و بازرگانان به همراه دارد. عمده کالاهایی که در کشورهای اروپایی تولید میشوند، کیفیت بالایی دارند و معمولاً از محصولات معروفترین برندها هستند. وارد کردن کالا از اروپا به ایران باعث ایجاد بازاری رقابتی در ایران میشود که در نهایت سبب میگردد تا کالاهای تولید شده در داخل نیز کیفیت خود را افزایش دهند و بتوانند سهم فروش خود در بازار را نسبت به کالاهای وارداتی از اروپا افزایش دهند. همین عامل سبب شده است و در سالهای اخیر واردات از اروپا به ایران نسبت به گذشته رشد بیشتری داشته باشد هرچند که تحریمها خرید کالاهای مختلف از کشورهای اروپایی را برای تاجران و بازرگانان ایرانی سخت و دشوار کرده است و معمولاً برای خرید و واردات کالاهای اروپایی باید از کشورهای واسطه استفاده نمایند. سایر مزیتهای واردات کالا از اروپا به ایران عبارتند از:
بهرهمندی از فناوری پیشرفته و روز دنیا
تنوع بیشتر در محصولات
دسترسی به بازار بزرگتری از محصولات مختلف
برقراری روابط تجاری دوجانبه
رقابتی شدن بازار
در کنار مزایایی که در بالا به آنها اشاره کردیم واردات کالا از اروپا به ایران مزیتهای مختلف دیگری نیز دارد. برای نمونه با ورود کالاهای اروپایی به ایران بازار داخلی به بازار بینالمللی وصل میشود و ما با یک بازار تجارت جهانی روبرو هستیم. در حال حاضر کلیه کالاهای تولید شده در اتحادیه اروپا براساس استانداردهای بالای زیست محیطی تولید میشوند که مصرف آنها کمترین آسیب را به کره زمین میزند. این امر سبب شده تا کالاهای تولیدی در اروپا خصوصاً خودروهای تولیدی در اروپا مشتریان زیادی در سراسر جهان داشته باشند.
رقابتی شدن بازار در صورت واردات کالا از اروپا
واردات کالاهای مختلف از اروپا به ایران سبب ایجاد یک بازار رقابتی در ایران میگردد. این امر تولیدکنندههای داخلی را با چالشهایی مواجه میکند. ورود کالاهای اروپایی به بازار ایران سبب میشود تا تولیدکنندگان تمرکز خود را روی تولید کالاهای با کیفیت داخلی و با هزینه کمتر معطوف کنند و تلاش کنند تا سهم قابل توجهی از بازار را به کالاهای خود اختصاص دهند، در نتیجه بازار رقابتی ایجاد و مشتریان میتوانند کالاهای مختلف را با قیمت مناسبتر از گذشته دریافت نمایند.
برقرای روابط تجاری دو جانبه با واردات از اروپا
با وارد کردن کالا از اروپا به ایران، زمینه برای ایجاد روابط دوجانبه بین کشورهای مختلف اروپایی و ایران فراهم میشود. کشورهای مورد معامله در صورت رعایت قوانین و مقررات کشور خود و نیز کشور ایران و آگاهی کافی از تعرفههای وارداتی و محدودیتهای موجود برای داد و ستد یک کالا، میتوانند دست به تجارت دوجانبهی مناسبی بزنند. ایجاد روابط تجاری مختلف بین تاجران ایرانی و تاجران اروپایی سبب توسعه تجارت و پویا شدن اقتصاد کشور ایران میگردد.
مراحل واردات کالا از اروپا به ایران چیست؟
انتقال و واردات کالا از اروپا به ایران مراحل مختلف و متفاوتی دارد. برای وارد کردن یک کالا از کشورهای اروپایی به ایران قوانین و مقررات زیادی وجود دارد که انجام تمامی این مراحل برای واردات کالا از اروپا به ایران الزامی است. برخی از این مراحل عبارتند از:
انتخاب کالا و پیدا کردن تامینکننده مناسب
انجام مذاکرات و انعقاد قرارداد با تامینکننده
انتخاب روش حمل و نقل مناسب برای حمل بار
صدور مدارک و مجوزهای لازم برای ترخیص از گمرک
انجام امور گمرکی و تحویل کالا به مشتری
انجام مراحل گمرکی و ترخیص کالا یکی از مراحل مهم در حوزه واردات کالا از اروپا به ایران است، افرادی که تجربه کافی در حوزه واردات کالا از اروپا به ایران را ندارند، ممکن است در این مرحله با چالشهای بسیار زیادی مواجه شوند. به همین دلیل بازرگانان میتوانند از مشاورین با تجربه در عرصه واردات و صادرات کالا برای تخصیص کالاهای خود از گمرک کمک بگیرند.
وارد کردن کالا از اروپا دشوار است؟
واردات کالا از اروپا به ایران ممکن است کمی دشوارتر از سایر کشورها باشد، با توجه به اینکه عمده کشورهای اروپایی ایران را در لیست تحریمی خود قرار دادهاند. خرید از کشورهای اروپایی معمولاً با کمک گرفتن از یک کشور واسطه انجام میشود. در حال حاضر با توجه به شرایط تحریمی کشور ایران برخی کالاها محدودیت وارداتی به ایران دارند و شما نمیتوانید به راحتی این کالاها را از کشورهای اروپایی خریداری و به ایران وارد کنید. مانند برخی از کالاهای غذایی و دارویی. شما برای وارد کردن این کالاها به ایران به مجوزهای خاصی نیاز دارید که انجام آنها دشوار و زمانبر است. در کنار این موارد شرایط جوی و نیز تاخیر در ترخیص کالا و یا به مقصد نرسیدن بار از جمله مواردی است که معمولاً واردات بار از اروپا به ایران را تحت تاثیر خود قرار میدهند و موجب میگردند تا بازرگانان در واردات خود دچار ضرر و زیان شوند.
مدارک لازم برای وارد کردن کالا از اروپا به ایران
برخی از مدارک برای واردات کالا از اروپا به ایران ضروری هستند و برخی دیگر از مجوزها و مدارک اضافی ممکن است بر حسب حساسیت کالای وارداتی مانند مواد خوراکی و دارویی به مدارک رایج اضافه شوند. رایجترین مدارکی که برای واردات کالا از از اروپا به ایران به آنها نیاز دارید عبارتند از:
گواهی صادرات و واردات
ثبت سفارش معتبر
مجوزهای بهداشتی و کنترل کیفیت کالا
فاکتورهای تجاری (شامل مشخصات کالا)
مدارک مربوط به حمل و نقل کالا (بارنامه، بیمه نامه)
مدارک مربوط به گمرک و ترخیص کالا (شامل قبض انبار و ترخیصیه)
برخی از کالاها با توجه به شرایط تحریمی ایران ممکن است به راحتی قابل خرید نباشند و برای خرید آنها به مدارک خاصی نیاز داشته باشید، لذا بهتر است قبل از انجام هر نوع مبادله با کشورهای عضو اتحادیه اروپا با کارشناسان امور گمرکی و ترخیص کالا در ارتباط با کالاهایی که به مجوزهای اضافی نیاز دارند مشورت کنید. اگر کالاهای شما براساس شرایط تحریمی قابل خرید نباشند و شما اقدام به خرید این کالاها کنید، ممکن است نتوانید پول خود را پس بگیرید و اگر مجوزهای لازم را دریافت نکرده باشید نمیتوانید کالا را به ایران وارد کنید و در واقع کالای شما در گمرک کشور مبدا توقیف میشود.
تعیین هزینه واردات از اروپا به ایران
واردات کالا از اروپا به ایران بسته به نوع کالا و نیز روش ارسال و مشکلاتی که ممکن است در حین ارسال کالا به وجود بیاید، مانند تاخیر در ارسال و یا تاخیر در زمان ترخیص کالا متفاوت است و هیچ هزینه کلی در این حوزه وجود ندارد. واردات هر محموله از اروپا به ایران شرایط خاص و منحصر به فرد خود را دارد که لازم است هر فرد به صورت انفرادی قیمتگذاری کالای خود را انجام دهد.
برای محاسبه هزینه واردات کالای خود از اروپا به ایران باید هزینه موارد زیر را مد نظر قرار دهید:
هزینه بیمه کالا
قیمت کالا (قیمت خرید کالا از تولیدکننده)
هزینه حمل و نقل کالا (انتخاب مسیر زمینی، هوایی یا دریایی)
هزینههای گمرکی و ترخیص (مالیات، عوارض و هزینه بازرسی کالا در گمرک)
هزینه مربوط به صدور مجوزها و مدارک لازم (فاکتورهای تجاری، گواهی بهداشت)
به صورت کلی واردات کالا از اروپا به ایران با توجه به نوع کالا و نیز مبدا و مقصد و هدفی که شما از واردات کالا دارید، هزینههای متفاوتی را برای شما در پی دارد. برای تخمین بهتر هزینههای واردات کالا بهتر از است با شرکتهای معتبر در زمینه صادرات و واردات کالا که سابقه فعالیت کافی در این حوزه را دارند مشورت کنید. در برخی از موارد هزینه مربوط به بازاریابی و تبلیغات محصول نیز به هزینه تمام شده کالای وارد شده اضافه میشود.
واردات کالا از اروپا به ایران فرایندی زمانبر و پیچیده است. اگر شما فردی تازه کار در حوزه تجارت هستید، این امر میتواند برای شما سختتر و دشوارتر باشد. رعایت قوانین و مقررات گمرکی و نیز طی کردن مراحل مختلف برای واردات کالا از اروپا مانند پیدا کردن تامینکننده مناسب و نیز انتخاب کالا به دقت و مهارت بالایی نیازمند است و کنار موارد فوق شما باید بتوانید یک شرکت حمل و نقل مناسب را برای انتقال کالای خود از اروپا به ایران انتخاب کنید. واردات کالا از اروپا به ایران با دریافت مدارک و مجوزهای لازم برای ترخیص کالا ادامه پیدا میکند. تمامی تاجران و بازرگانان ممکن است برای صرفهجویی در وقت و هزینه خود در این مرحله از مشاورین کمک بگیرند. واردات کالا از اروپا به ایران علاوه بر تامین نیازهای داخلی سبب میشود تا کالاهایی با کیفیت در اختیار افراد قرار گیرند و همین امر بازار رقابتی را در ایران ایجاد میکند. تولیدکنندگان داخلی تلاش میکنند کالاهایی با کیفیت اروپایی تولید و کیفیت محصولات خود را افزایش دهند و با تولید کالای مرغوب که هزینه مناسبی دارد، سهم خود را در بازار داخلی افزایش دهند.
سوالات متداول
چگونه میتوان هزینه واردات از اروپا را تخمین زد؟
برای اینکه بتوانید هزینه واردات کالا از اروپا به ایران را تخمین بزنید، باید موارد مختلفی مانند هزینه حمل و نقل، هزینه ترخیص کالا از گمرک و نیز قیمت کالا را مد نظر قرار دهید.
چگونه میتوان از قوانین تجاری کشور مقصد مطلع شد؟
برخی از موارد به صورت کلی برای تجارت بینالمللی کالا یکسان هستند مانند تعرفههای واردات کالا شما میتوانید این موارد را از طریق سازمان گمرک و بازرگانی پیگیری کنید و اطلاعات کافی در این حوزه پیدا کنید.
چگونه ریسکهای واردات کالا از اروپا به ایران کاهش پیدا میکند؟
برای اینکه ریسک واردات کالا از اروپا به ایران به حداقل برسد، بهتر است از طریق ارتباط با شرکتهای بازرگانی معتبر مراحل واردات کالای خود را پیگیری کنید. این شرکتها به دلیل داشتن کارشناسان ماهر و بررسی بازار مقصد و نیازهای مشتریان به شما کمک میکنند تا به سوددهی قابل توجهی دست پیدا کنید و کالایی را وارد کنید که حاشیه سود زیادی برای شما داشته باشد.
مدارک لازم برای واردات کالا از اروپا به ایران چیست؟
برای واردات کالا از اروپا به ایران در کنار فاکتورهای تجاری و نیز گواهیهای مربوط به بهداشت و ثبت سفارش معتبر، برگه ترخیص کالا با توجه به حساسیتی که در حوزه کالای وارداتی وجود دارد و سیاستهای دولت، ممکن است به مجوزهای دیگری نیز نیاز داشته باشید. به همین دلیل توصیه میکنیم با مشاوران بازرگانی قبل از اقدام به تجارت کالای مد نظر خود مشورت کنید.
سرمایه مورد نیاز برای وارد کردن کالا از اروپا چه میزان است؟
سرمایه مورد نیاز برای واردات کالا از اروپا به ایران با توجه به نوع کالایی که قصد وارد کردن آن را دارید، متفاوت است و واردات از اتحادیه اروپا به سرمایه بالاتری نیاز دارد. برای نمونه اگر قصد وارد کردن لوازم خانگی را دارید، میتوانید با سرمایه کمتر واردات کالاهای مد نظر خود را انجام دهید. هرچند که در سال اخیر به دلیل نوسانات ایجاد شده در بازار میزان دقیق سرمایه مورد نیاز برای وارد کردن کالاهای مختلف از اروپا به ایران قابل پیشبینی نیست.
واردات کدام کالاها از اروپا سود بیشتری دارد؟
به صورت کلی وارد کردن کالاهایی که در ایران طرفداران زیادی دارند و در اتحادیه اروپا نیز قابل دسترس هستند، همیشه حاشیه سود بالایی را برای تاجران در پی دارند. برخی از این محصولات عبارتند از انواع محصولات غذایی مانند شکلات و قهوه و نیز تجهیزات ورزشی.
هزینه ارسال کالا از اروپا به ایران
هزینه ارسال کالا از اروپا به ایران به فاکتورهای مختلفی وابسته است. عوامل موثر در قیمتگذاری حمل کالا از کشورهای اروپایی به ایران زیاد هستند اما شاید بتوان اصلیترین عامل را وزن کالا در نظر گرفت به این معنی که هرچه وزن کالا بیشتر باشد، هزینه ارسال کالا نیز بیشتر خواهد بود.
اگر قصد دارید کالای خود را از طریق هوایی از اروپا به ایران منتقل کنید هزینه ارسال کار را به نوع ایرلاینی که انتخاب میکنید نیز وابسته است. اگرکالای شما در کشوری باشد که خطوط هوایی ایران در آنها فعالیت میکنند، میتوانید از آنها کمک بگیرید و کالای خود را با هزینه کمتری به ایران وارد نمایید.
ترخیص کالا از گمرک
یکی از مهمترین مراحل برای ترخیص کالا از گمرک که در واقع اهمیت زیادی در سودآوری واردات برای شما دارد، پروسه ترخیص کالا از گمرک است. این مرحله بسته به قوانین و مقررات کشور سلسله مراتب مختلفی دارد که برای کالاهای مختلف نیز ممکن است متفاوت باشند. برای اینکه ترخیص کالای شما از گمرک به درستی انجام شود همواره نیاز است که با تمامی مراحل ترخیص کالای مورد نظر خود از گمرک آشنایی کافی داشته باشید و همچنین قوانین و مقررات مربوط به این حوزه را به درستی بشناسید چرا که در صورت بروز کوچکترین مشکل یا اشتباه ممکن است کالای شما به عنوان کالای قاچاق شناخته شده و خسارتهای سنگین مالی زیادی را متحمل شوید، علاوه بر این اعتبار شما در حوزه تجارت نیز خدشهدار خواهد شد.
تمامی قوانین و مقررات حمل و نقل برای واردات کالا از اروپا به ایران برای هر شخص حقوقی و تاجری مسئله بسیار مهمی است و این مراحل باید به درستی انجام شوند. با توجه به اینکه تاجران و بازرگانان معمولا مشغله زیادی دارند و تمرکز آنها بر واردات محصولات معطوف است، بهتر است افرادی به صورت تخصصی مراحل ترخیص کالاها از گمرک را پیگیری کنند. برای انجام مسائل مربوط به ترخیص محصولات خود از گمرک و دریافت راهنمایی میتوانید از تجربیات مشاوران ما استفاده کنید. تمامی شرکتهایی که در حوزه ترخیص کالا و حمل و نقل بینالمللی کالا فعالیت میکنند، علاوه بر اینکه با همه قوانین و مقررات و مراحل انجام ترخیص کالا از گمرک به صورت کامل آشنا هستند، با توجه به اینکه به صورت متداول این کارها را انجام میدهند میتوانند تمامی مراحل را در کوتاهترین زمان ممکن انجام دهند و کالای مورد نظر شما را در کوتاهترین زمان ممکن از گمرک ترخیص و در اختیار شما قرار دهند.
سخن پایانی
ما در شرکت آریا حمل با بهرهمندی از متخصصین با تجربه و کارمندان متخصص و خبره خود در امور حمل و نقل بینالمللی کالا، انواع خدمات حمل و نقل دریایی، زمینی، حمل و نقل هوایی کالا، حمل کالا از طریق کانتینر و نیز خدمات ترانزیت کالا را به مشتریان خود ارائه میدهیم. تمامی خدمات در شرکت آریا حمل با بهترین و با کیفیتترین سرویس موجود در کنار تضمین قیمت به مشتریان ارائه میشوند. عمده فعالیت شرکت آریا حمل هم در حال حاضر مربوط به حمل کالاهای مختلف از کشورهای عضو اتحادیه اروپا و چین به ایران و همچنین ترخیص کالا است. شما میتوانید برای حمل و نقل کالاهای خود از کشورهای مختلف عضو اتحادیه از خدمات حمل و نقل شرکت آریا حمل هم استفاده کنید. هدف اصلی مجموعه آریا حمل و تمامی کارکنان ما ارائه خدماتی با بالاترین و بهترین کیفیت و نیز صداقت در پاسخگویی به مشتریان است.